ISU Hargita: Az utóbbi két nap mérlege (2024.06.12-13)

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Az elmúlt 48 órában a Hargita megyei tűzoltók 13 vészhelyzetet kezeltek, beleértve a SMURD mentősök 11 bevetését, amelyek során 11 rászoruló felnőttnek nyújtottak elsősegélyt.

Emellett az operatív csapatok egy csíkszeredai lakás ajtajának kinyitásához szükséges küldetést is azonnal végrehajtottak, valamint egy Gyergyócsomafalván történt közúti balesetet követően tűzmegelőzési és tűzoltási intézkedéseket biztosítottak.

Ugyanakkor 8 RO-ALert figyelmeztetést küldtek a lakosságnak medve jelenléte miatt Oroszhegy, Székelykeresztúr, Parajd és Csíkszereda településeken.

Tekintettel arra, hogy megyénk a légköri instabilitás előrejelzésének hatása alatt áll, javasoljuk a polgároknak a megelőző magatartást, hogy megelőzzék az életüket és vagyonukat veszélyeztető helyzeteket.

Kövessék ajánlásainkat, és tegyenek lépéseket az árkok és ereszcsatornák tisztítására a normális vízelvezetés elősegítése érdekében.

Egyes vízfolyásokon megnövekedett vízhozam esetén ne keljenek át a vízen, és maradjanak távol a folyópartoktól.

Kerülje a fák, oszlopok, hirdetőtáblák, könnyen elmozduló építészeti elemekkel rendelkező épületek és építés alatt álló épületek közelében való tartózkodást vagy átkelést.

Ne végezzen tevékenységet nyílt terepen vagy magasban.

Zárja be otthonában az összes ablakot.

Kerülje a kidőlt oszlopok vagy vezetékek érintését.

Figyelje a rádió-/tévéállomásokat az időjárás-jelentésekért és a hatóságok tanácsaiért.

Az operatív csapatok továbbra i készenlétben vannak a vészhelyzetek hatékony kezelésére és elsősegélynyújtásra.

Keresse fel a www.fiipregatit.ro weboldalt, és/vagy töltse le az ingyenes DSU mobilalkalmazást az AppStore-ból vagy a Google Play-ről, hogy többet tudjon meg arról, mit kell tenni vészhelyzet előtt, alatt és után.

  • Információs és Közkapcsolati Osztály

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy