Zeci de curţi şi subsoluri inundate în Topliţa: pompierii au intervenit toată noaptea pentru evacuarea apei

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Pompierii din județele Harghita și Mureș au acționat toată noaptea de luni spre marți pentru a evacua apa din curți și subsoluri inundate în Toplița, în urma ploilor torențiale, după ce municipiul a fost sub cod roșu de averse și descărcări electrice.

Conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Harghita, inițial, apelurile la 112 au solicitat evacuarea apei din 38 de curți și șapte beciuri sau subsoluri. Pompierii militari din Gheorgheni și Toplița, împreună cu pompierii civili de la serviciile voluntare pentru situații de urgență din Toplița și Borsec, au intervenit cu motopompe de mică și mare capacitate.

Ulterior, IGSU a trimis ajutoare de la ISU Mureș: două echipaje de la Detașamentele de Pompieri Târgu Mureș și Reghin, echipate cu două autospeciale complexe de primă intervenție și două motopompe remorcabile.

Dimineața, nivelul apei a început să scadă natural, dar pompierii continuă intervențiile.

În continuare, echipajele din Garda de Intervenție Nr. 2 Toplița, sprijinite de Detașamentul Reghin, încă intervin pe strada Garoafelor din Toplița pentru evacuarea apei și îndepărtarea efectelor negative. Echipajele din Garda de Intervenție Nr. 1 Gheorgheni și Detașamentul Târgu Mureș s-au retras la bază.”, a precizat ISU Harghita.

Luni seara, localitățile Toplița și Gălăuțaș au fost sub cod Roșu de averse torențiale, descărcări electrice și grindină.

Update situație inundații Toplița: Au fost inundate: 40 curți, 10 case (3 case, 7 pivnițe), 1 garaj. În aceste momente, echipajele Gărzilor de Intervenție Nr. 1 Gheorgheni și Nr. 2 Toplița intervin pentru evacuarea apei din 3 pivnițe ale unor case inundate și pentru îndepărtarea efectelor negative, până la restabilirea stării de normalitate.

sursa foto: ISU Harghita

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy