Több udvart és pincét öntött el a víz Maroshévízen

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A Hargita és Maros megyei tűzoltók hétfőről keddre virradó éjszaka egész éjjel dolgoztak, hogy a heves esőzések után elárasztott udvarokból és pincékből kiürítsék a vizet Maroshévízen, miután a településen vörös kód volt érvényben a záporok és zivatarok miatt.

A Hargita megyei Rendkívüli Helyzetek Felügyelőségének (ISU) tájékoztatása szerint kezdetben 38 hívás érkezett a 112-es segélyhívó számon, amelyekben 38 udvarról és hét pincéből vagy alagsorból kérték a víz kiürítését. A gyergyószentmiklósi és maroshévízi katonai tűzoltók, valamint a maroshévízi és borszéki önkéntes mentőszolgálatok civil tűzoltói kis és nagy teljesítményű motoros szivattyúkkal avatkoztak be.

Ezt követően az IGSU segítséget küldött a Maros megyei katasztrófavédelmi felügyelőségtől: két csapatot a marosvásárhelyi és a szászrégeni tűzoltóságtól, két komplex beavatkozó járművel és két vontatható szivattyúval felszerelve.

Reggelre a vízszint természetes módon leapadt, de a tűzoltók folytatják a beavatkozást.

Hétfő este maroshévízen és Galócáson vörös kód volt érvényben heves esőkre, villámlásra és jégesőre vonatkozóan.

Frissítés: 40 udvart, 10 házat (3 lakást, 7 pincét) egy garázst öntött el a víz. Ezekben a pillanatokban a gyergyószentmiklósi és maroshévízi katonai tűzoltók 3 pincéből távolítják el a vizet, a normális helyzet visszaállításáig.

fotó: ISU Hargita

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy