Viktor Orban participă din nou la Universitatea de Vară de la Băile Tușnad

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Premierul Ungariei, Viktor Orban, va participa și în acest an la Universitatea de Vară „Tusványos”, desfășurată între 23-28 iulie la Băile Tușnad. Participarea sa a fost confirmată de organizatori în cadrul unei conferințe de presă la Miercurea-Ciuc, informează AGERPRES.

andor Krisztina, președintele executiv al Consiliului Național Maghiar din Transilvania și responsabil cu programul politic al taberei, a precizat că, la fel ca anul trecut, cei care doresc să asiste la prelegerea premierului ungar trebuie să se înregistreze în prealabil. Acest sistem a fost introdus în 2023 pentru a controla accesul, după ce membri ai unor organizații românești au încercat să participe la discursul lui Viktor Orban, fără a li se permite accesul.

Sandor Krisztina a subliniat că, dacă se suspectează intenții de provocare din partea participanților, înregistrările acestora vor fi respinse. Alături de Viktor Orban vor fi prezenți și Nemeth Zsolt, președintele Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul Ungariei, și Tokes Laszlo, președintele Consiliului Național Maghiar din Transilvania.

Tema din acest an a evenimentului este „Pe drumul drept”, un mesaj de întărire pentru comunitatea maghiară din Transilvania, reflectând satisfacția față de dezvoltările regionale și pacea relativă în contextul tumultuos european și mondial.

Universitatea de Vară „Tusványos” va include discuții politice și economice, mese rotunde, și subiecte de actualitate internațională, precum războiul din Ucraina și conflictul palestiniano-israelian. Vor participa numeroși oficiali din Ungaria și reprezentanți ai comunităților maghiare din regiune, dar prezența invitaților români va fi redusă, aceștia evitând evenimentul în ani electorali.

Printre invitaţii români care vor participa la eveniment se numără, potrivit organizatorilor, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu sau preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

Evenimentul va găzdui 500 de programe, 1000 de invitați și va include concerte și activități culturale, economice și sportive. Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad este cunoscută sub denumirea „Tusványos”, reflectând fuziunea dintre locațiile Bálványos și Băile Tuşnad, unde a avut loc manifestarea de-a lungul anilor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy