ISU Harghita: misiunile pompierilor din ultimele 6 zile (6-11 august 2024)

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În perioada 6-11 august a.c., pompierii militari harghiteni au fost prezenți la datorie pentru gestionarea celor 54 de solicitări primite din partea cetățenilor, ce au constat în acordarea măsurilor de prim ajutor, stingerea unui incendiu și operațiuni destinate protecției comunităților.

Din totalul situațiilor de urgență înregistrate, o pondere de peste 85% a constat în acordarea măsurilor de prim ajutor, în urma cărora 47 de persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD.

De asemenea, în cursul zilei de joi, 8 august a.c., în jurul orei 11.10, pompierii militari din cadrul Punctului de lucru Bălan au intervenit pe strada Florilor din oraș, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism. Ajunși rapid la fața locului, pompierii au stins operativ incendiul, ce se manifesta generalizat la întreg autovehiculul, în mai puțin de o jumătate de oră. În urma evenimentului, a cărui cauză probabilă a constituit-o scăpări de vapori inflamabili, au ars părțile și materialele combustibile ale mașinii, în proporție de 90%.

Totodată, în acest interval, eforturile colegilor noștri s-au concentrat și asupra protecției comunităților și a bunurilor acestora, sens în care echipajele operative au acționat în 7 alte situații pentru deblocarea unei uși de apartament, în municipiul Miercurea Ciuc; extragerea unei persoane decedate, de sex masculin, din râul Mureș, localitatea Remetea; asistența/transportul a două persoane supraponderale, în sprijinul echipajelor SAJ Odorheiu Secuiesc, precum și pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, în urma producerii a 3 accidente rutiere pe DN 15, Borsec; DN 13A, Lupeni, respectiv pe DE 578, Platonești, comuna Sărmaș.

În perioada de referință, au fost transmise 18 mesaje RO-ALERT, pentru informarea cetățenilor asupra pericolelor la care pot fi expuși și luarea măsurilor de autoprotecție, în urma semnalării prezenței animalelor periculoase (urși), în localitățile Sub Cetate (4), Băile Tușnad (4), Bălan (2), Miercurea Ciuc (4), Sândominic (2) și Fitod (2).  

Consultați sursele oficiale de informare unde regăsiți măsurile de comportare ce trebuie adoptate înainte, pe timpul și după producerea unei situații de urgență.

Accesați platforma națională de pregătire pentru situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată, gratuit, de pe AppStore și Google Play.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE     

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy