Activități preventive desfășurate în taberele de vară

0

Articol disponibil în: Română

Vacanța de vară se apropie de sfârșit, la fel și campania inițiată de polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară: ,, Împreună pentru o vacanță în siguranță.”

În penultima săptămână a lunii august, activitățile preventive au continuat cu tinerii și copiii din taberele de vară organizate în județul Harghita.

Astfel, în ziua de 20 august 2024, polițiștii Biroului Siguranță Școlară, împreună cu specialiști ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Harghita au avut întâlniri cu tinerii aflați în tabere din Odorheiu Secuiesc și localitatea Izvoare, iar la data de 22 august au fost prezenți în Gheorgheni, unde

s-au întâlnit cu mai mulți copii ce se bucurau de zilele de vacanță rămase.

Temele abordate, cu cei peste 200 de participanți la întâlniri, au fost legate de prevenirea consumului de substanțe licite și ilicite în rândul minorilor, alegerea atentă a grupurilor de prieteni pentru petrecerea timpului liber, modul de interacțiune în mediul virtual cu persoanele necunoscute, precum și comportamentele de risc și situațiile vulnerabile la care pot fi expuși acasă, pe stradă sau în alte locuri frecventate.

Nu au lipsit nici discuțiile legate de răspunderea contravențională sau penală a minorilor în cazul unor fapte antisociale.

Toate aceste activități desfășurate de către polițiști și specialiștii antidrog au avut loc într-o atmosferă destinsă, din care nu lipsit au jocurile, pentru ca informațiile să fie recepționate și rememorate într-un mod plăcut.

  • informații furnizate de IPJ Harghita
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy