Jandarmeria Harghita – măsuri de prevenire și informare pentru un mediu educațional protejat, anul școlar 2024-2025

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În anul școlar 2024-2025, Jandarmeria Harghita va asigura măsurile de ordine și siguranță publică la cinci unități de învățământ, respectiv un liceu și patru școli gimnaziale:

• Școala Gimnazială Petőfi Sándor, din municipiul Miercurea Ciuc;
• Școala Gimnazială Nagy Imre, din municipiul Miercurea Ciuc;
• Școala Gimnazială Liviu Rebreanu, din municipiul Miercurea Ciuc;
• Școala Gimnazială Miron Cristea, din municipiul Toplița;
• Liceul de Arte Nagy István, din municipiul Miercurea Ciuc.

sursa foto: IPJ Harghita

Luni, 9 septembrie, jandarmii harghiteni au fost alături de elevi, părinți și cadre didactice la festivitățile de deschidere a noului an școlar.

Pe parcursul întregului an școlar, jandarmii harghiteni vor continua acțiunile de informare și prevenire, atât independent, cât și în sistem integrat, împreună cu reprezentanți ai Poliției, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Instituției Prefectului și Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Harghita.

Patrulele de jandarmi vor fi prezente în zonele frecventate de elevi pentru a preveni infracționalitatea, în special în proximitatea unităților de învățământ, în parcuri și alte locuri unde elevii își petrec timpul liber.

Jandarmeria Harghita va organiza campanii de informare pentru elevi, părinți și cadre didactice, având ca scop prevenirea situațiilor periculoase și promovarea unui comportament responsabil. Aceste campanii vor include sesiuni despre prevenirea infracțiunilor, pericolele consumului de substanțe interzise, utilizarea responsabilă a rețelelor de socializare, prevenirea violenței și a delincvenței juvenile, precum și promovarea și respectarea drepturilor omului.

În cazul în care apar incidente sau situații care necesită intervenție rapidă (de exemplu, conflicte, accidente sau alte urgențe), jandarmii harghiteni sunt pregătiți să acționeze prompt pentru a asigura siguranța celor implicați.

Acțiunile jandarmilor harghiteni au ca scop principal creșterea gradului de siguranță al elevilor, promovarea unui comportament responsabil și prevenirea incidentelor care ar putea afecta desfășurarea în bune condiții a activităților școlare.

Jandarmii harghiteni oferă o serie de recomandări pentru un început de an școlar în siguranță, având în vedere necesitatea protejării elevilor, profesorilor și părinților. Aceștia îndeamnă atât elevii, cât și părinții să fie atenți în apropierea unităților de învățământ, să respecte semnele de circulație și indicațiile poliției.

Elevii sunt sfătuiți să fie prudenți în utilizarea internetului, să nu furnizeze date personale necunoscuților și să raporteze orice incident suspect părinților sau profesorilor. De asemenea, elevii sunt îndemnați să fie prudenți în interacțiunile cu persoane necunoscute și să apeleze la autorități dacă observă comportamente suspecte în jurul școlilor.

Respectarea regulilor impuse de școli este esențială pentru menținerea disciplinei și siguranței în incinta instituțiilor de învățământ. Aceste măsuri au scopul de a asigura un climat sigur și liniștit pe durata noului an școlar.

Jandarmeria Harghita rămâne ferm angajată în misiunea sa de protejare a cetățenilor și asigurare a unui climat sigur și favorabil dezvoltării educaționale în județ.

Jandarmeria Harghita transmite tuturor mult succes în noul an școlar!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy