Alege să nu taci! Sesizează faptele de violență și consum de droguri!

0

Articol disponibil în: Magyar Română

La data de 24 septembrie 2024, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară al Inspectoratului de Poliție Județean Harghita au continuat activitățile cuprinse în campania „Tăcerea e tot violență. Vocea ta este soluția”.

Astfel, elevii și profesorii din unități de învățământ din Miercurea-Ciuc și Lunca de Sus au fost informați cu privire la necesitatea adoptării unei atitudini proactive în situații în care sunt victime sau martori ai unor fapte de agresiune ori în cazul consumului de substanțe interzise în rândul colegilor, prietenilor sau a unor cunoscuți, putând face acest lucru în mod direct, prin apelarea numărului 119, pentru semnalarea unor astfel de cazuri.

Întâlnirile au fost interactive, cei aproximativ 100 de elevi participanți având posibilitatea să adreseze întrebări și să primească sfaturi directe de la polițiști despre cum să gestioneze situațiile de risc.

Aceste întevederi cu elevii și cadrele didactice sunt menite să asigure un mediu școlar sigur și protejat.

Cu sprijinul oferit de către reprezentanții Corpului Național al Polițiștilor au fost distribuite materiale informative, iar videoclipul campaniei a putut fi vizionat de către tineri, pentru a-i ajuta să înțeleagă pericolele și să adopte un comportament responsabil.

  • informații și foto furnizate de IPJ Harghita

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy