Acțiune amplă a polițiștilor în Harghita: controale la agenți economici și verificări în trafic

0

Articol disponibil în: Magyar Română

La data de 26 septembrie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Harghita au desfășurat o acțiune cu forțe mărite, în sistem integrat, pentru creșterea gradului de siguranță a cetățeanului și asigurarea climatului de ordine publică în perioada Sezonului Estival în județul Harghita, prevenirea și combaterea ilegalităților din domeniul turismului, gestionarea situației operative generate de importul cerealelor, prevenirea și combaterea faptelor de migrație ilegală și evaziune fiscală, precum și pentru respectarea de către operatorii economici a prevederilor O.U.G. nr. 41/2022, pentru instituirea Sistemului național privind monitorizarea transporturilor rutiere de bunuri cu risc fiscal ridicat RO e-Transport.

Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul specialiștilor din cadrul Direcției Regionale Antifraudă Sibiu, Inspectoratului Teritorial de Muncă Harghita și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Harghita, în municipiul Odorhei și localitățile limitrofe, municipiul Gheorgheni și municipiul Toplița.

Au fost efectuate 12 de controale la agenți economici, în urma cărora polițiștii au aplicat 9 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 20.000 lei (3 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, 3 pentru abateri la Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, 2 pentru încălcarea reglementărilor prevăzute de H.G. 237/2001 pentru aprobarea Normelor cu privire la accesul, evidența și protecția turiștilor în structuri de primire turistice și 1 la H.G. 301/2012 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr.333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor) și au fost confiscați 106 lei nefiscalizați/ nejustificați.

De asemenea, au fost oprite și verificate în trafic 34 de autovehicule, iar 6 mijloace auto de transport bunuri/mărfuri cu risc fiscal ridicat au fost verificate în aplicația RO e-Transport.

Totodată, au fost legitimate și verificate în aplicația e-DAC aproximativ 40 de persoane.

La acțiune au participat polițiști din cadrul Poliției Municipiului Gheorgheni, ai Poliției Municipiului Toplița, fiind folosit și un câine de urmă.

  • informații și foto furnizate de IPJ Harghita

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy