Istoria ISU „Oltul” Harghita a început într-o zi de 1 octombrie, în urmă cu o jumătate de veac

0

Articol disponibil în: Magyar Română

La data de 1 octombrie 1968, prin Ordinul Ministrului Afacerilor Interne nr. 3061, în urmă cu exact 50 de ani, a luat fiinţă Grupul de Pompieri Militari al judeţului Harghita, cu sediul în Miercurea-Ciuc, care avea în organică: Comanda grupului, Compania de Pompieri Miercurea-Ciuc, Compania de Pompieri Odorheiu-Secuiesc şi Compania de Pompieri Gheorgheni, sub comanda col. Tercu Costache.
La data de 24 octombrie 1996, prin Ordinul Ministrului de Interne nr. I/7093 din 24.10.1996, Unităţii de Pompieri Militari din judeţul Harghita i se atribuie denumirea de Grupul de Pompieri „Oltul” al judeţului Harghita.
La data de 15 decembrie 2004, prin unificarea Grupului de Pompieri cu Inspectoratul de Protecţie Civilă, a luat fiinţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita, care, în prezent, are în componenţă şase subunităţi de intervenţie: Detaşamentele de pompieri Miercurea-Ciuc, Odorheiu-Secuiesc şi Gheorgheni, Gărzile de intervenţie Topliţa, Corbu şi Punctul de lucru Bălan.
La mulţi ani, pompierilor harghiteni!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy