Se interconectează județele Harghita și Suceava

0

Articol disponibil în: Magyar Română

S-a emis vineri, 28 septembrie ordinul de începere al lucrărilor de reabilitarea drumului județean de la Bilbor către granița cu județul Suceava. Alături de Csaba Borboly la întâlnirea prilejuită de acest eveniment a fost prezent deputatul Bende Sándor, arhitectul șef al județului Suceava, Tudor Andriu, consilierii județeni din zona de nord a județului Harghita, respectiv primari ai localităților din zonă.

Deputatul Bende Sándor este de părere că odată cu reabilitarea drumului, zona va deveni atractivă atât din punct de vedere economic, cât și turistic. Pentru persoanele care călătoresc către București, din direcția județului Suceava drumul care urmează a fi parcurs se scurtează cu aproape 100 de kilometri, respectiv se înlesnește și călătoria spre Târgu-Mureș. Va crește și numărul de turiști, dat fiind faptul că stațiunea Borsec și pârtiile de schi din județul învecinat prezintă interes în rândul locuitorilor. Deputatul a mai spus că odată cu reabilitarea drumului, porțiunea de drum Corbu–Bilbor–Vatra Dornei poate fi preluată de Administrația Națională a Drumurilor.

Lucrări de reabilitare a drumului se efectuează și în județul Suceava. Conform celor relatate de arhitectul șef al județului Suceava, în cursul zilei de luni vor demara lucrările pe porțiunea de drum între localitățile Panaci și Glodu, urmând ca lucrările între localitatea Glodu și județul Harghita să se execute după clarificarea statutului juridic al terenurilor.

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita a afirmat că odată cu reabilitarea drumului se va interconecta județul Harghita cu Bucovina. Beneficiile vor fi semnificative pentru turismul din ambele județe. Acesta este de părere că și investițiile cum ar fi baza de tratament de la Borsec, pot contribui la creșterea numărului de turiști care vor vizita județul nostru.

„Din păcate au trebuit să treacă câțiva ani pentru a conștientiza importanța reabilitării acestui drum, beneficiile economice care vin odată cu aceasta. Va fi unul dintre drumurile trans-carpatice cele mai frumoase”, a afirmat Borboly Csaba menționând că pentru lucrările de reabilitare inițial nu au existat fonduri, în momentul de fața s-a aplicat pentru obținerea de fonduri europene în acest sens.

Derularea investiției de aproximativ 6,5 kilometri poate fi urmărită pe site-ul investitii.judetulharghita.ro

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy