Simulare de cutremur: peste 1.600 de elevi şi cadre didactice de la trei instituții de învățământ din municipiul Topliţa au fost evacuați

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Ieri, 10 octombrie, a avut loc exerciţiul de alarmare publică în municipiul Topliţa. Scenariul exerciţiului a presupus simularea producerii unui seism şi au avut loc exerciţii de evacuare în caz de cutremur (peste 1.600 de elevi şi cadre didactice) la trei instituții de învățământ din municipiul Topliţa: Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, Liceul Teoretic „Kemeny Janos” şi Şcoala Gimnazială „Miron Cristea”, unde SVSU Topliţa a prezentat un exerciţiu demonstrativ de intervenţie pentru stingerea unui incendiu.

De asemenea, paramedicii SMURD din cadrul Gărzii de intervenţie nr. 2 Topliţa le-au prezentat elevilor tehnici de acordare a primului ajutor calificat.

În urma exerciţiului s-au pus în aplicare planurile de evacuare în situaţii de urgenţă, verificându-se funcţionarea sistemului de înştiinţare-alarmare şi a audibilităţii semnalelor pe teritoriul municipiului, pregătirea personalului din serviciul public voluntar pentru situaţii de urgenţă pentru acţionarea mijloacelor de alarmare, amenajarea spaţiilor de evacuare şi respectarea regulilor de comportare în asemenea situaţii, precum şi pregătirea Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă şi a centrului operativ pentru trecerea în timp scurt şi în mod organizat la aplicarea măsurilor de intervenţie pentru limitarea şi înlăturarea urmărilor unui dezastru; de asemenea, s-au verificat cunoaşterea semnalelor de alarmare şi aplicarea măsurilor de protecţie în cazul producerii unui cutremur.

Activitatea a fost una reuşită, toţi cei implicaţi manifestând interes şi preocupare pentru tot ceea ce înseamnă pregătirea pentru situaţii de urgenţă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy