Kelemen Hunor: Guvernul trebuie instalat săptămâna viitoare

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Președintele Iohannis a precizat că după întâlnirea cu partidele că e nevoie să se” instaleze urgent un guvern de tranziție”, pe o perioadă relativ scurtă. ”Orice zi în plus cu acest guvern pesedist e o zi pierdută pentru România”.

Klaus Iohannis a spus clar că nu vor fi tăieri de pensii și salarii, guvernul va fi unul politic, iar premierul va fi desemnat cel mai probabil luni sau marți după o nouă rundă de întâlniri cu partidele, într-o formulă mai restrânsă de data aceasta.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor transmite că Guvernul trebuie instalat săptămâna viitoare.

Cel mai important este ca țara să aibă un buget corect, în cel mai scurt timp. Avem nevoie de un guvern care să organizeze alegerile de anul viitor, să administreze țara corect, fără excese, fără extravaganțe și fără ordonanțe de urgență. UDMR are candidat la funcția de prim-ministru, dar, poate susține și un candidat independent, care să conducă un guvern politic și care vine din sfera economică, financiară. Nu susținem organizarea alegerilor anticipate – pe de o parte, ar împiedica adoptarea bugetului în timp util – nu am avea un buget până în primăvara anului viitor – , iar pe de altă parte organizarea nu ar fi posibilă până în decembrie.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy