Ard hectare de vegetație uscată și arbuști în Harghita

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Foto: ISU Harghita

 

UPDATE: Incendiul de la Cinod este localizat, transmite ISU Harghita. Suprafața afectată este de aproximativ 50 ha vegetație uscată și lăstăriș de foioase (aluni); se intervine pentru lichidarea tuturor focarelor.

Pompierii militari harghiteni, dar și cei din serviciile voluntare au avut și astăzi de luptat cu incendiile de vegetație.

În Miercurea Ciuc, zona Szecseny arde o suprafață de circa 4 hectare de vegetație și intervin un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Miercurea Ciuc cu o autospecială de primă intervenție și comandă și un echipaj al Detașamentului de Pompieri Miercurea Ciuc, cu o autospecială de stingere.

Un incendiu vegetație uscată se manifestă și în localitatea Cioboteni, unde intervine un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Miercurea Ciuc, cu o autospecială de stingere. Suprafața afectată la incendiul de la Cioboteni este de circa 2 hectare de vegetație uscată.

În lupta cu incendiul de fond forestier din localitatea Cinod, comuna Ciucsângeorgiu pompierii de la SVSU Plăieșii de Jos au cerut în sprijin forțe ale ISU. De la Detașamentul de Pompieri Miercurea Ciuc s-a deplasat un echipaj, cu o autospecială complexă de primă intervenție. Au fost alertate și SVSU Sânmartin și SVSU Ciucsângeorgiu. La incendiul de la Cinod se deplasează și grupa operativă a ISU Harghita.

Pompierii civili de la SVSU Plăieșii de Jos au intervenit de două zile la acest incendiu, însă abia astăzi ne-au solicitat în sprijin. Din informațiile primite, ard arbuști și vegetație uscată. Tocmai pentru a evalua situația din teren, se deplasează în zonă grupa operativă, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Harghita, Alina Ciobotariu.

Foto: ISU Harhita/Incendiu Cinod

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy