Nu toți harghitenii care se întorc din străinătate acasă pot beneficia de transportul asigurat de Consiliul Județean

0

Articol disponibil în: Română

Foto: Poliția de Frontieră

Toți cetățenii români din Harghita care vor să se întoarcă acasă din străinătate, cu mijloacele de transport anunțate de Consiliul Județean Harghita, trebuie să îndeplinească niște condiții. La intrare în țară, aceștia sunt obligați să completeze niște declarații pe propria răspundere pentru a putea fi triați de către medicii DSP și polițiștii de frontieră în funcție de zonele din care vin.

Cetățeni care vin din zona roșie a Europei, după ce au completat acele declarații pe propria răspundere în fața lucrătorilor DSP și a Poliției de Frontieră nu beneficiază de serviciul de transport pus la dispoziție de Consiliul Județean Harghita. Aceștia sunt triați, preluați și aduși în județele de domiciliu cu mașinile speciale pentru transportul victimelor multiple, de către ISU sau cu mașinile puse la dispoziție de către autoritățile județene în acele convoaie și ajung direct în centrele de carantină.

În schimb, persoanele care se întorc din zone galbene, completează tot aceleași tipuri de declarații și după ce sunt verificați de către medicii DSP și Poliția de Frontieră, pot fi transportați cu microbuzele puse la dispoziție de Consiliul Județean, contra cost evident și după ce și-au anunțat în prealabil intenția de a veni acasă, cu 36 de ore înainte. De reținut este că, toți cei care sunt preluați de la vama Borș și sunt transportați acasă intră automat la izolare la domiciliu.

Harghitenii care se întorc acasă trebuie să țină cont că dacă încearcă să mintă la graniță și declară altă zonă decât cea din care se întorc realmente vor avea parte de dosare penale și amenzi usturătoare.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy