Teste pentru angajații spitalului care revin din concedii

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Foto cu caracter ilustrativ

 

Pentru protecția pacienților și al personalului sanitar Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc introduce testarea pentru SARS-CoV-2 al personalului care se întoarce din concediu.

Începând cu 5 august 2020 salariații spitalului care lipsesc din unitatea sanitară mai mult de 7 zile calendaristice, sunt obligați să efectueze testarea RT-PCR pentru depistarea eventualei infecții cu SARS-CoV-2. Angajații care se întorc din concedii vor anunța Serviciul de Supraveghere și Prevenire a Infecțiilor Asociate Asistenței Medicale (SPIAAM) și testarea se va efectua cu 24 de ore înaintea reluării activității. Testarea este gratuită pentru angajați.

”Situația epidemiologică de pe plan național și județean ne obligă la măsuri ferme și pe noi, siguranța pacienților internați și al personalului care le îngrijește, este primordială. În august avem mulți angajați care își petrec concediul de odihnă, crește pericolul de infectare, de aceea luăm această măsură de precauție. Din punct de vedere financiar este un efort mare, de exemplu, în august preconizăm că vor fi testați 200 de angajați, dar sunt sigură, că această măsură va fi una eficientă” – a declarat dr. Konrád Judit, managerul spitalului.

Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc are 1280 angajați.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy