Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Teste pentru angajații spitalului care revin din concedii

Foto cu caracter ilustrativ

 

Pentru protecția pacienților și al personalului sanitar Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc introduce testarea pentru SARS-CoV-2 al personalului care se întoarce din concediu.

Începând cu 5 august 2020 salariații spitalului care lipsesc din unitatea sanitară mai mult de 7 zile calendaristice, sunt obligați să efectueze testarea RT-PCR pentru depistarea eventualei infecții cu SARS-CoV-2. Angajații care se întorc din concedii vor anunța Serviciul de Supraveghere și Prevenire a Infecțiilor Asociate Asistenței Medicale (SPIAAM) și testarea se va efectua cu 24 de ore înaintea reluării activității. Testarea este gratuită pentru angajați.

”Situația epidemiologică de pe plan național și județean ne obligă la măsuri ferme și pe noi, siguranța pacienților internați și al personalului care le îngrijește, este primordială. În august avem mulți angajați care își petrec concediul de odihnă, crește pericolul de infectare, de aceea luăm această măsură de precauție. Din punct de vedere financiar este un efort mare, de exemplu, în august preconizăm că vor fi testați 200 de angajați, dar sunt sigură, că această măsură va fi una eficientă” – a declarat dr. Konrád Judit, managerul spitalului.

Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc are 1280 angajați.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.