Spitalul Județean de Urgență Miercurea-Ciuc, informații noi cu privire la situația pacienților reinternați cu endoftalmită

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Spitalul Județean de Urgență Miercurea-Ciuc informează că starea pacienților reoperați la secția Oftalmologie a spitalului este stabilă, iar primele rezultate arată că bacteria Pseudomonas aeruginosa, care a dus la producerea infecției, nu vine din mediu spitalicesc.
„În data de 14, 15 și 16 ianuarie au fost reoperați 13 din cei 14 pacienți la care a apărut endoftalmită (inflamație a cavităților globului ocular) după operațiile de cataractă senilă. Un pacient a refuzat reoperarea, el primește tratament medicamentos.
Din cauza inflamației active vederea acestor pacienți s-a deteriorat semnificativ și au fost reoperați pentru a opri această inflamație, infecție. În momentul de față inflamația a scăzut la toți, incluzând și pacientul care a primit numai tratament medicamentos.
Starea tuturor pacienților necesită tratament în continuare, vor rămâne internați în spital. Dacă va fi necesar, se vor repeta intervențiile chirurgicale. Cea ce s-a putut face din punct de vedere medical, s-a făcut, în continuare pacienții vor fi ținuți sub supraveghere. Dacă va fi necesar se vor efectua și alte intervenții chirurgicale.
Analizele de laborator finalizate până acum au arătat prezența bacteriei Pseudomonas aeruginosa la 5 pacienți. Antibiograma s-a finalizat la 2 probe, conform rezultatului acestuia, bacteria este sensibilă la mai multe antibiotice, deci nu vine din mediu de spital. Tulpinele din mediul de spital fiind multirezistente.”, se precizează într-un comunicat al Spitalului Județean de Urgență Miercurea-Ciuc
Spitalul continuă ancheta internă pentru a stabilii cum s-a produs infecția. Luni, 17 ianuarie, s-au prelevat alte probe din soluțiile folosite în sala de operație. Rezultatele vor fi gata în următoarele zile.
„Până în momentul în care putem folosi în siguranță sala de operație a secției oftalmologie, transferăm pacienții care au nevoie de intervenții chirurgicale oftalmologice la Spitalul Județean de Urgență dr. Fogolyán Kristóf din Sfântu Gheorghe.”,  se mai arată în comunicat.
Spitalul Județean de Urgență Miercurea-Ciuc va reveni cu informații relevante legate de rezultatele anchetei interne și rezultatele de laborator.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy