Recensământ în Miercurea Ciuc: Aproximativ 5.000 de formulare online au fost invalidate

0

Articol disponibil în: Magyar Română

După etapa de autorecenzare,  în baza de date privind Miercurea Ciuc există aproape 13,5 mii de locuitori ale căror chestionare de recensământ sunt încă deschise. Din acest număr doar 1.428 și-au înregistrat datele, iar recensământul se termină în data de 15 iulie. Dacă următoarele câteva zile nu vor aduce un progres, cele trei săptămâni rămase nu vor fi suficiente pentru recenzori, ceea ce ar putea duce la date distorsionate și, în consecință, la strategii bazate pe date false.

Miercurea Ciuc a înregistrat rezultate excepționale în faza de autorecenzare, 28.202 persoane completând chestionarele online. Cu toate acestea, procesul de validare a fost finalizat în 23.306 cazuri, astfel încât 13.445 de persoane din cei 36.751 locutori estimați de către biroul de statistică nu și-au înregistrat datele.

În municipiul reședința de județ, 42 de recenzori încearcă să completeze datele lipsă, dar până acum fără prea mult succes.

Ne confruntăm cu o situație de neîncredere din partea locuitorilor într-o perioadă când chiar ar trebui să avem încredere unii în alții! Instrumentele noastre administrative și educaționale, care sunt esențiale pentru planificarea viitorului, ar putea fi grav afectate.” ,a declarat primarul Korodi Attila.

Edilul a precizat că, potrivit statisticilor, circa 5.000 de cetățeni ai municipiului nu au avut chestionarele validate, motiv pentru care  vor fi contactați de către recenzori pentru a-și completa datele.

Primarul a precizat că va fi lansată o nouă campanie de conștientizare. Scopul este de a sublinia faptul că procesul de gestionare a datelor de recensământ este unul sigur și că cetățenii pot contacta pot solicita date la numărul de telefon 0725 591867, în cazul în care legitimația cu fotografie a recenzorilor nu pare credibil.

Este de menționat faptul că informațiile din Recensământul Populației și Locuințelor nu au nicio legătură cu plata impozitelor locale și nici nu ar trebui ca cineva să fie îngrijorat că interogatoriul este folosit pentru a găzdui refugiați de război ucraineni!

  • informații furnizate de Biroul de presă al Primăriei municipiului Miercurea Ciuc
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy