Népszámlálás Csíkszeredában: Körülbelül 5.000 online űrlapot érvénytelenítettek

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

A népszámlálás önkitöltési szakaszát követően a csíkszeredai adatbázisban csaknem 13,5 ezer lakos szerepel, akiknek még nyitottak a népszámlálási kérdőívei. Ebből mindössze 1.428-an regisztrálták az adatait, a népszámlálás július 15-én ér véget. Ha a következő napokban nem történik előrelépés, a hátralévő három hét nem lesz elegendő a számlálóbiztosok számára, ami torz adatokhoz, következésképpen valótlan adatokon alapuló stratégiákhoz vezethet.

Csíkszereda kiemelkedő eredményeket ért el az önkitöltési szakaszban, 28.202-en töltötték ki az online kérdőíveket. Az érvényesítési folyamat azonban 23.306 esetben zárult le, így a statisztikai hivatal által becsült 36.751 lakos közül 13.445 fő nem regisztrálta adatait.

A megyeszékhelyen 42 számlálóbiztos próbálja pótolni a hiányzó adatokat, de egyelőre nem sok sikerrel.

„Bizalmatlansággal állunk szemben, holott most nagyon kellene bízzunk egymásban! Nagyban sérülhetnek a közigazgatási, oktatási eszközeink, márpedig ezek rendkívül lényegesek a jövőtervezés szempontjából”, mondta Korodi Attika polgármester.

Az elöljáró elmondta, hogy a statisztika szerint mintegy 5.000 megyeszékhelyi polgár kérdőíveit nem érvényesítették, ezért a számlálóbiztosok felkeresik őket az adatok kitöltése érdekében.

A polgármester elmondta, hogy újabb tudatosító kampány indul. A cél annak hangsúlyozása, hogy a népszámlálási adatok kezelésének folyamata biztonságos, és a 0725 591867-es telefonszámon kérhetnek adatot az állampolgárok, amennyiben a számlálóbiztosok fényképes igazolványa nem tűnik hitelesnek.

Tudni kell, hogy a népszámlálási adatoknak semmi köze a helyi adók befizetéséhez, és senkinek sem kell aggódnia, hogy a kikérdezést ukrán háborús menekültek elszállásolására használják!

  • a Csíkszeredai Városháza Sajtóirodájának tájékoztatója

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy