Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A fost deschis dosar penal in rem în cazul ursului împuşcat într-o arie protejată din Covasna

 Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Covasna a deschis dosar penal in rem în cazul ursului împuşcat în zona Ojdula, faptele cercetate fiind de braconaj cinegetic şi uz de armă.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Secuiesc, Valentin Teodorescu, a confirmat, pentru AGERPRES, că IPJ Covasna s-a sesizat miercuri din oficiu, „pe baza materialelor din mass media” şi că aşteaptă documentele de la Poliţie, pentru a înregistra dosarul penal în evidenţele Parchetului.

Potrivit acestuia, faptele pentru care se efectuează cercetări sunt, „în principiu, braconaj cinegetic şi uz de armă”.

Arthur avea 17 ani și a fost cel mai mare urs observat în România și probabil cel mai mare care trăia în Uniunea Europeană, spune Gabriel Păun, președintele Agent Green.

Comisia Europeană (CE) a aprobat statelor membre buget pentru a compensa imediat şi just orice fermier care suferă pagube pe propriul teren sau în zone unde au contract pentru a practica agricultura, notează organizaţia.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat că două anchete paralele, una a Gărzii Naţionale de Mediu şi o alta a Gărzii Forestiere, au fost demarate în cazul ursului care a fost extras din judeţul Covasna, la o asociaţie de vânătoare, şi a subliniat că nu se va antepronunţa în acest caz, pentru a nu influenţa verificările.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *