Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A fost înființat Consiliul Consultativ pe Probleme de Tineret al municipiului Miercurea Ciuc

Consiliul Local al Municipiului Miercurea Ciuc a aprobat astăzi, 26 februarie 2021 constituirea Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret al municipiului Miercurea Ciuc. Plenul consiliului se întruneşte o dată pe lună și se consultă în temele referitoare la tineretul municipiului.

 

Constituirea Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret al municipiului Miercurea Ciuc (CCPTMC) a fost un angajament chiar în timpul campaniei electorale dinaintea alegerilor locale. Proiectul inițiat de doamna consilier local Trandafir-Orbán Tímea a fost aprobat  în unanimitate de Consiliul Local.

Din cadrul CCPTMC pot face parte reprezentantul Federației Organizațiilor de Tineret din Regiunea Ciuc, reprezentantul Organizațiilor Studențești Sapientia, reprezentantul Organizațiilor de Elevi din Miercurea-Ciuc, reprezentantul Direcției Județene pentru Sport și Tineret, respectiv alte persoane reprezentative pentru tineret, precum și primarul.

Fiecare școală cu ciclu de învățământ secundar superior (clasele 9–12) are dreptul să delege câte un reprezentant al Organizației de Elevi. Plenul se întruneşte o dată pe lună.

Cu ocazia ședinței Consiliului Local primarul Korodi Attila a precizat că are mari speranțe pentru organizația constituită, deoarece oferă un cadru instituțional pentru problemele speciale ale tineretului, și pe de altă parte asigură un climat educativ pentru cei care vor să se angajeze în activitatea publică.

Dacă în prezent acordăm atenție tinerilor, și deciziile noastre sunt în armonie cu vocea lor, peste zece, cincisprezece ani tinerii de astăzi vor întemeia famiili și trăi într-un municipiu rezultat și din vocea lor”,  a spus Korodi Attila.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.