A fost semnat acordul de cooperare între Consiliul Județean Harghita și Universitatea Maghiară de Științe Agricole și ale Vieții din Gödöllő

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Marți, 24 mai, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Harghita a fost votat în unanimitate încheierea unui acord de cooperare între Universitatea Maghiară de Științe Agricole și ale Vieții din Gödöllő și Consiliul Județean Harghita, care a fost materializat în aceeași zi în cadrul unei conferințe de presă.

“A fost o decizie de ultimă oră, din partea mea, să semnez acordul de cooperare nu în cadrul ședinței ordinare ci la sediul consiliului județean, în fața presei, subliniind astfel importanța formalizării unei cooperări îndelungate și fructuoase. Datorăm foarte mult prezenței universității în viața județului, în domeniul educației, cercetării și consultanței profesionale. Totodată, prin  programe și proiecte cu finanțare europeană sau guvernamentală am dori să conlucrăm și să avem în mai multe domenii astfel de proiecte în care orașul, agricultorii dar și acele entități care lucrează în domeniul dezvoltării rurale vor primi sprijin științific și educațional pentru a-și desfășura activitatea cât mai bine. În cadrul colaborării vom disemina informații, vom avea mai multe vizite, vom studia oportunitățile oferite de numeroasele centre de dezvoltare, în diverse domenii care ne privesc și pe care noi le putem folosi pentru a ne dezvolta producția agricolă dar totodată să primim acest sprijin și în domenii conexe. Cercetarea, dezvoltarea și formarea profesională sunt pilonii acordului de cooperare ceea ce înseamnă consolidarea economică a comunității noastre” a declarat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita.

Potrivit Dr. Gyuricza Csaba, rectorul universității, acest acord este materializarea unei relații profesionale îndelungate cu Consiliul Județean Harghita, acordând prioritate educației, cercetării și formării profesionale. Odată cu înființarea Universității Maghiare de Științe Agricole și ale Vieții la 1 februarie 2021, a fost creat unul dintre cele mai mari centre de formare multidisciplinară axate pe agricultură.

Ne bucurăm că, de-a lungul anilor, peste o mie de diplome au fost acordate în regiune ca urmare a programelor de licență și de masterat. Ne pregătim pentru noul program de dezvoltare rurală al UE și dorim să participăm împreună cu Consiliul Județean Harghita și cu Asociația fermierilor din regiune. Sunt convins că următorii 30 de ani vor fi la fel de fructuoși ca și cei trecuți” a adăugat rectorul MATE.

Korodi Attila, primarul orașului Miercurea Ciuc, și-a exprimat bucuria că educația este unul dintre pilonii acordului încheiat astăzi și și-a exprimat încrederea că bazele unei cooperări pe termen lung între Universitatea Maghiară de Științe Agricole și ale Vieții, Consiliul Județean Harghita, municipalitatea și Asociația Fermierilor vor consolida forța de muncă locală în agricultură, zootehnie și industria alimentară.

La final, rectorul Universității Maghiare de Științe Agricole și ale Vieții și președintele Consiliului Județean Harghita au semnat acordul de cooperare.

  • informații furnizate de Biroul de Presă al Consiliului Județean Harghita
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy