Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A fost semnat contractul de execuție pentru extinderea și modernizarea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Miercurea Ciuc

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Miercurea Ciuc va fi dotată cu utilaje și echipamente moderne. Contractul de proiectare și construcție a fost semnat miercuri, 28 septembrie, la sediul Companiei Naționale de Investiții din București.
La semnare au participat viceprim-ministrul Kelemen Hunor, ministrul dezvoltării, Cseke Attila, ministrul mediului, Tánczos Barna, și președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba.

Cu mulți ani în urmă, am propus Consiliului Județean Harghita ca dezvoltarea spitalului să fie finanțat prin Compania Națională de Investiții (CNI). Deși a fost un proces îndelungat, semnarea contractului reprezintă un pas important. Mă bucur pentru această realizare. Spitalul de urgență din Miercurea Ciuc va avea o clădire nouă, dotată cu echipamente de ultimă generație, iar clădirea actuală va fi renovată, și va avea secții separate de pediatrie și asistență de urgență pentru adulți. Investiția va asigura creșterea calității actului medical, de care vor beneficia nu doar locuitorii din oraș ci toți cei din județ.”,  a declarat ministrul Tánczos Barna.

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, a adăugat că rezultatele multor ani de muncă vor fi vizibile în anii următori. El a spus că zona dealului unde este spitalul va fi transformată în șantier, datorită investițiilor. Potrivit președintelui consiliului județean, pe lângă modernizarea și extinderea clădirii, în unitate vor fi instalate echipamente noi, iar datorită medicilor, asistența medicală din regiune va crește semnificativ.

La sfârșitul lunii august a fost semnat un alt contract pentru proiectarea și construcția unei noi clădiri de spital pentru secțiile de Boli Infecțioase și Pneumologie care funcționează în prezent la Șumuleu Ciuc. Contractul semnat astăzi are o valoare de peste 70 de milioane de lei, din care contribuția proprie a Consiliului Județean Harghita este de 3,7 milioane de lei. În prezent, Unitatea de Primiri Urgențe funcționează într-un spațiu mic, cu doar 14 paturi. Numărul tot mai mare de pacienți în fiecare an justifică, de asemenea, extinderea și renovarea: în timp ce în 2016 departamentul a tratat mult peste 25 000 de pacienți, în 2019 au avut peste 28 000 de pacienți. Cei 668 de metri pătrați actuali vor fi extinși cu peste 8 000 de metri pătrați în viitoarea unitate cu mai multe etaje, care va găzdui și un departament de imagistică.

  • informații și fotografii furnizate de Biroul de Presă al Consiliului Județean HarghitaLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.