Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A fost semnat contractul de finanțare a celui mai valoros pachet de proiecte din Miercurea Ciuc

 

Primarul Ráduly Róbert Kálmán a anunțat astăzi semnarea contractului de finanțare a celui mai valoros pachet de proiecte din Miercurea Ciuc: proiectul de mobilitate urbană are o valoare de 151,8 de milioane de lei și va reorganiza circulația reședinței de județ.

Interesul scade, totuși, va fi organizat Turul de Ciclism al Ținutului Secuiesc, iar programul cu public al Primăriei funcționează cu o eficiență ridicată – a declarat edilul cu ocazia conferinței de presă, ținută astăzi, 3 august 2020.

 

Primarul Municipiului Miercurea Ciuc a ținut o conferință de presă cu trei subiecte evenimentele sportive, programul cu publicul al Primăriei, și investițiile europene.

 

Sportul, ca stimulent a economiei

Iniţial, după anunțarea organizării Turului Ciclist al Ținutului Secuiesc, interesul era major: mai mult decât 30 de echipe şi-au exprimat intenția de participare. Însă cu răspândirea virusului COVID-19 interesul a scăzut radical, și la data de 3 august au rămas doar 16 de echipe înscrise. Ráduly a declarat: între 5–8 august 2020, indiferent de circumstanțe vor organiza turul, într-o parte pentru păstrarea continuității, și pe de altă parte, o treime din bugetul concursului  se adresează furnizorilor de servicii turistice, pentru care această sursă de venit este deosebit de importantă în situația actuală.

Pe perioada concursului vor avea loc restricții de circulație în Miercurea Ciuc pe următoarele străzi:

Vineri, 7 august:

11:00–11:05: P-ța Libertății –  B-dul Timișoarei –  str. Lunca Mare – str. Toplița;

15:20–15:50: str. Harghita – str. Lunca Mare – B-dul Timișoarei – P-ța Libertății;

Sâmbătă, 8 august:

Între orele 10.00 şi 13.30 pe DJ138A spre Harghita-Băi accesul şi circulaţia vehiculelor este interzisă!

16:30–16:35: B-dul Timișoarei – str. Lunca Mare – str. Taploca;

17:00–17:15: str. Taploca – str. Márton Áron – str. Rev. din Decembrie – b-dul Timișoarei – P-ța Cetății – str. Szász Endre – str. Ghioceilor –  str. Brașovului.

După turul ciclism, rolul principal va fi a alergării: în data de 9 august 2020 va avea loc Maratonul Secuiesc Apemin Tușnad. Regulamentul maratonului se poate descărca de pe pagina de web a Primăriei (www.miercureaciuc.ro).

 

Programul cu publicul: eficient

Serviciul public comunitar privind evidenţa populaţiei şi casieria Primăriei primește cetăţenii după programul obişnuit de înaintea pandemiei: în zilele de luni, marţi şi joi între orele 8:00–13:00 şi 14:00–17:00, iar în zilele de miercuri şi vineri între orele 8:00–13:00.

Primarul a declarat: casieria nici nu se va mai muta în clădirea Primăriei, ci se va muta în fosta clădire BancPost, unde vor fi amenajate ghișeele pentru activitatea de relații cu publicul.

Angajații Direcției de Asistență Socială primesc cetăţenii la fostul sediu al firmei Goscom S.A. (strada Salcâmului nr. 1) în zilele de marți și joi, între orele 09:00–11:00.

 

151 de milioane pentru dezvoltarea circulației

Ráduly Róbert Kálmán a anunțat: în data de 21 iulie 2020 au semnat contractul de finanțare a planului de mobilitate urbană durabilă a municipiului. Contractul semnat cu Agenția de Dezvoltare Regională Centru are o valoare de 151,8 de milioane de lei, din care fondurile nerambursabile de la UE și de la bugetul de stat sunt 114,4 de milioane, iar diferența de 37,4 milioane reprezintă contribuția locală.

Planul de mobilitate urbană are șase componente: reabilitarea străzii Harghita, reabilitarea străzii Kossuth Lajos (împreună cu reabilitarea străzii Márton Áron, Revoluției din Decembrie și al b-dului Timișoarei), reconstruirea  pasajului feroviar, reabilitarea gării de autobuz, achiziționarea ai 23 de autobuze noi, respectiv implementarea elementelor de trafic-management.

Planul de mobilitate urbană prevede îmbunătățirea în primul rând a circulației pietonale, în al doilea rând circulației pe biciclete, și în al treilea rând a transportului public local. Ráduly a menționat: reconstruirea pasajului este punctul cu cel mai mare risc al pachetului, fiindcă numărul firmelor cu acest profil este foarte scăzută. Totuși, reconstruirea pasajului, achiziționarea autobuzelor, precum și reabilitarea gării sunt cele  pregătite pentru anunțarea achiziției publice în câteva săptămâni.

dolinex


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *