A fost semnat contractul pentru reabilitarea termică a 18 blocuri din municipiul Gheorgheni

0

Articol disponibil în: Română

Primarul Csergő Tibor András informează că a fost semnat contractul pentru reabilitarea termică a 18 blocuri din municipiul Gheorgheni.
Reabilitarea blocurilor va fi realizată de firma FORTAT-HAUSE S.R.L., cu sediul în localitatea Valea Strâmbă.
 Lucrările vor începe în februarie.
Proiectele de reabilitare a blocurilor au fost revizuite și documentația a fost acceptată pentru 18 din cele 30 de blocuri, astfel:
  • Cartierul Florilor:  blocurile 45E, 49, 43, 44, 46, 51
  • Cartierul Bucin: 18, 6, 11, 3”, 10, 20, 23, 12”
  • strada Dr. Feher David: blocul 7
  • strada Miron Costin: blocurile 8, 9-11
  • Bulevardul Lacu Roșu:  5B
„Proiectul prevede realizarea lucrărilor de reabilitare termică la blocuri. Creșterea performanței energetice la aceste blocuri de locuințe se va asigura prin realizarea unor lucrări care vor duce la diminuarea consumurilor energetice pentru încălzirea apartamentelor, asigurarea și menținerea climatului termic interior, limitarea pierderilor de căldură către mediul exterior, precum și ameliorarea aspectului urbanistic al localității. Practic, pe lângă termoizolarea părții opace a acestor blocuri (pereți, acoperișuri/terase și zona hidroizolațiilor de la fundații), se va schimba tâmplăria veche cu tâmplărie termoizolantă, se vor monta sisteme de producere a energiei electrice din surse regenerabile (panouri solare),  și  vor fi înlocuite becurile clasice cu becuri cu consum redus de energie.”, se precizează pe pagina de Facebook a  primarului municipiului Gheorgheni, Csergő Tibor András.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy