Demersurile primarului comunei Corbu, la un pas de concretizare: Pod nou pe DN 15, peste Bistricioara

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Primarul comunei Corbu, Romeo Țepeș-Focșa, s-a deplasat în teren, alături de reprezentanții CNAIR, la podul de pe DN 15 peste râul Bistricioara, aflat într-o stare de degradare accentuată, fapt ce pune în pericol siguranța participanților la trafic.

„Din păcate, în ultima vreme nu s-au făcut intervenții. De aceea, partea pietonală de pe dreapta s-a prăbușit în râu, iar pietonii au ca singură cale de acces doar partea stângă. Din cauza traficului care este restricționat pe un singur fir, un trafic greu, vă dați seama că se pune în pericol siguranța pietonilor.”, a precizat primarul.

Administrația locală din Corbu a început încă de acum 3 ani demersuri către instituțiile abilitate, pentru ca acestea să intervină pentru reabilitarea podului. CNAIR a oferit un răspuns afirmativ, însă începerea lucrărilor s-a tot amânat din motive birocratice.

„S-a concretizat într-un proiect al podului. Podul trebuie înlocuit, nu se mai poate reabilita, dar din cauza procedurilor birocratice acest termen văd că se prelungește foarte mult, iar podul e într-o stare din ce în ce mai avansată de degradare.”, a declarat primarul comunei Corbu.

Un pod nou este absolut necesar pentru susținerea traficului greu din zonă, format în special din camioanele care transportă apa minerală de la Borsec spre Moldova.

„În momentul de față suntem la stadiul în care avem un proiectant, avem un DALI și SF în lucru, care vor fi finalizate până la sfârșitul lunii mai. De la sfârșitul lunii mai sperăm să trecem prin toate procedurile necesare și să obținem o hotărâre de Guvern pentru actualizarea indicatorilor de la acea dată, astfel încât în luna septembrie podul să intre efectiv în reparație.”, a declarat Duțu Tudor, directorul DRDP Brașov.

Potrivit CNAIR, se va construi un pod nou, însă până în acel moment se are în vedere un pod provizoriu. Durata execuției se estimează a fi de circa 12 luni, iar valoarea investiției se ridică la suma de 10 milioane de lei plus TVA.

Cei de la Drumuri Naționale asigură participanții la trafic că structura de rezistență a podului nu este afectată, însă traficul pietonal și accesul persoanelor cu dizabilități sunt într-adevăr îngreunate din cauza acelei prăbușiri.

„Ne cerem scuze participanților la trafic pentru acest disconfort, dar procedurile fac ca lucrările să se întindă pe termene destul de lungi. Facem tot posibilul astfel încât în septembrie să avem un constructor care într-un an de zile să execute un pod nou pe locația aceasta.”, a mai precizat directorul DRDP Brașov.

Primarul comunei Corbu, Romeo Țepeș-Focșa, a apreciat vizita factorilor decizionali la fața locului și asigură cetățenii că va face tot ceea ce este posibil pentru ca această zonă să beneficieze cât mai repede de un pod nou și sigur.

„Ne bucurăm că astăzi au venit factorii de decizie din Minister sau cei care țin legătura cu zona noastră și sperăm într-o rezolvare cât mai rapidă a situației.”, a conchis Romeo Țepeș-Focșa.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy