A început reabilitarea iluminatului public în Borsec

0

Articol disponibil în: Română

Primăria orașului Boresc informează că peste 80% din energia utilizată pentru iluminatul public din oraș va fi economisită prin programul de modernizare a cărui implementare a început zilele trecute.

sursa foto: Primăria orașului Borsec/arhivă

„Prin această investiție primăria a achiziționat 680 de corpuri noi de iluminat, de tip LED, care vor fi montate pe fiecare stâlp deja existent, înlocuindu-se lămpile vechi. Randamentul noilor corpuri de iluminat variază de la 22 kw la 70 kw și au un consum anual de energie de 19077 kw, care este cu 86% mai mic decât consumul anual al sistemului de iluminat actual. Funcționarea eficientă va fi facilitată și de un sistem modern cu telecomandă, instalat tot în cadrul proiectului.”,  transmite Primăria orașului Borsec.

Valoarea totală a proiectului finanțat de către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor este de 1.034 milioane de lei, din care aproape 500 de mii de lei reprezintă valoarea sumei nerambursabile, iar diferența trebuie să fie suportată de către primărie.

Ministerul prin Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), a lansat în 2020 programul destinat dezvoltării iluminatului ecologic în orașele și comunele din țară.  Programul este multianual, iar bugetul stabilit pentru 2020 a fost de 384 milioane lei, pentru 2021 finanțarea a fost de 500 milioane lei, iar pentru 2022 valoarea totală a bugetului alocat de către minister este tot de 500 milioane lei. Prin program, localitățile din România vor putea înlocui corpurile de iluminat cu consum ridicat de energie electrică cu corpuri de iluminat cu LED. Totodată, administrațiile vor putea achiziționa și sisteme de dimming/telegestiune, care permit reglarea fluxului luminos.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy