Absolvenții instituțiilor de învățământ, promoția 2017, pot beneficia de indemnizație de șomaj

0

Articol disponibil în: Română

Conform unui comunicat al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, absolvenții instituțiilor de învățământ, promoția 2017, se pot înscrie în evidențele agențiilor de șomaj pentru a primi asistență personalizată, informare şi consiliere profesională, mediere pentru identificarea unui loc de muncă, precum şi de facilităţi financiare.  Absolvenţii pot participa gratuit la programe de formare profesională.

Absolvenții înregistrați în evidențele agențiilor pentru ocuparea forței de muncă din raza de domiciliu, care nu au reușit să se angajeze în maxim 60 de zile de la finalizarea studiilor, pot primi indemnizație de șomaj, dacă îndeplinesc următoarele criterii:

  • nu urmează o formă de învăţământ,
  • nu realizează venituri sau realizează venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare (500 lei).

Indemnizația de șomaj se acordă la cerere, pe o perioadă de 6 luni, de la data expirării celor 60 de zile de la absolvire. Indemnizația este de 250 lei/lună.

Nu beneficiază de acest drept absolvenţii licenţiaţi ai facultăţilor de medicină, medicină dentară şi farmacie care, la data solicitării dreptului, au promovat concursul naţional de rezidenţiat pe locuri sau posturi, în condiţiile legii.

Pentru absolvenții de liceu, promoția 2017,  indiferent dacă au promovat sau nu examenul de bacalaureat, termenul de 60 de zile se calculează începând cu data de 27 mai. Elevii care nu au situația școlară încheiată la unele discilpline, se pot înregistra în evidențele agențiilor de șomaj în termen de 60 zile de la data promovării examenului de corigență (data înscrisă în adeverința eliberată de instituția de învățământ).


Sursa: ZPN

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy