Acțiune în localitatea Atid, pentru protecția animalelor

0

Articol disponibil în: Magyar Română

8 sancțiuni contravenționale aplicate în urma controalelor efectuate de polițiști

La data de 22 mai a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Harghita, ai Postului de Poliție Atid, împreună cu lucrători ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Harghita au desfășurat o acțiune pe linia protecției animalelor și a respectării legilor în domeniu.

În cadrul acțiunii, au fost verificate cinci locații din localitatea Atid, fiind legitimate peste zece persoane. Verificările au vizat cinci proprietari de cabaline, care nu au putut prezenta acte de proveniență și documente sanitar-veterinare, conform reglementărilor legale în vigoare.

De asemenea, a fost verificată existența serviciului public pentru gestionarea câinilor fără stăpân din cadrul U.A.T. Atid, conform prevederilor Ordonanței de Urgență nr. 155/2001.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate opt sancțiuni contravenționale, dintre care 5 pentru nerespectarea prevederilor Hotărârii nr. 984 privind normele sanitar veterinare și pentru siguranța alimentelor, iar trei în baza Ordonanței de Urgență nr. 155/2001. Valoarea totală a sancțiunilor a fost de peste 11.000 lei.

Acțiunile de acest tip vor continua pentru a asigura respectarea legislației privind protecția animalelor și siguranța alimentelor, contribuind astfel la bunăstarea comunității și a animalelor.

  • foto și informații furnizate de IPJ Harghita
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy