Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Acțiuni ale polițiștilor harghiteni pentru creșterea gradului de siguranță rutieră

Sâmbătă, 25 februarie a.c., poliţiştii rutieri și polițiștii de ordine publică, cu atribuții pe linie rutieră, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Harghita, au desfăşurat activități, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, în municipiul Toplița și în localitățile din proximitatea acestuia.

„În cadrul activităților, polițiștii au acționat cu preponderență pentru impunerea respectării regimului legal de viteză.
Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 75 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, republicată cu modificările și completările ulterioare.
Din totalul sancțiunilor aplicate, 67 dintre acestea au fost pentru depășirea limitei de viteză, 2 pentru efectuarea manevrei de depășire neregulamentară și 6 sancțiuni pentru alte abateri.
Ca măsură complementară pentru sancțiuniunile aplicate conducătorilor auto, polițiștii au reținut 2 permise de conducere și un certificat de înmatriculare.
Cuantumul total al sancțiunilor contravenționale aplicate este de 29.415 lei.”, a informat IPJ Harghita.

Potrivit sursei citate, astfel de activități vor continua și în perioada următoare, motiv pentru care recomandăm participanților la trafic să respecte normele privind circulația pe drumurile publice și să adopte o conduită preventivă la volan în vederea creșterii gradului de siguranță rutieră.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.