Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Acţiuni pe linie de investigare a criminalităţii economice. Poliţiştii harghiteni au aplicat sancțiuni de aproximativ 75.000 de lei

Pe parcursul ultimelor 48 de ore, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita au fost inițiate două acțiuni în sistem integrat, cu efective mărite, pentru prevenirea şi combaterea ilegalităților ce se comit în domeniul transportului, depozitării și comercializării cerealelor, pentru prevenirea și combaterea faptelor de evaziune fiscală, precum și pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

La aceste activităţi au participat 38 de poliţişti specializaţi în investigarea criminalităţii economice, 4 poliţiști de ordine publică, 2 poliţiști rutieri, 2 jandarmi, 2 doctori din cadrul D.S.V.S.A. Harghita, 3 reprezentanți ai I.T.M. Harghita, 4 specialişti din cadrul D.R.A.F. Sibiu și 3 reprezentanți ai C.J.P.C. Harghita.

Echipele angrenate în acţiune au efectuat controale directe la 71 de agenți economici şi au oprit şi verificat 87 de autovehicule, în traficul rutier.

Ca urmare a neregulilor constatate, 48 de persoane fizice și juridice au fost sancţionate contravenţional, cu 59 de amenzi în cuantum total de 74.200 de lei, dintre care 4 la Legea 252/2003, 12 la O.U.G. 28/1999, 4 la Legea 8/1996, 21 la Legea 55/2020, 7 la O.G. 21/1992, 10 la Legea 145/2014 şi una la H.G. 984/2005.

Totodată, au fost confiscaţi 3.156 de lei, reprezentând sume nejustificate.

În continuare, specialiştii C.J.P.C. Harghita și I.T.M. Harghita urmează să aplice măsuri legale pentru neregulile constatate potrivit competenţelor.

„În acest context atragem atenţia, din nou, asupra faptului că respectarea legislaţiei nu este facultativă ci imperativă, iar eludarea unor obligaţii fiscale ori de altă natură din punct de vedere al actelor de comerţ, este doar aparent benefică şi în prima fază poate părea câştigătoare, însă cel mai adesea se dovedeşte a fi deosebit de păguboasă pe termen mediu şi lung, căci poate afecta grav nu numai bugetul comercial ci şi confortul personal, ajungându-se uneori până la pierderea unui bun mult mai de preţ decât banii: libertatea.”, a menționat IPJ Harghita.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.