Activitatea salvatorilor harghiteni, perioada 19-21 iulie

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În zilele de vineri, sâmbătă și duminică, pompierii salvatori harghiteni au răspuns cu promptitudine la 24 de solicitări de sprijin primite din partea populației.

În cele trei zile, echipajele SMURD au intervenit în 22 de misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență pentru 22 de persoane aflate în dificultate.

Concomitent cu aceste tipuri de misiuni, eforturile colegilor noștri s-au concentrat și asupra comunităților și a bunurilor acestora, sens în care pompierii au intervenit, noaptea trecută, pentru înlăturarea pericolului de incendiu, prin deconectarea bornelor bateriei unui autoturism implicat într-un accident rutier, produs pe strada 1 Decembrie 1918, în municipiul Toplița. Totodată, vineri după-amiaza, 86 de cartușe de infanterie au fost ridicate, transportate și depozitate, de către echipajul de pompieri militari pirotehniști din cadrul Detașamentului de Pompieri Miercurea Ciuc, acestea fiind descoperite în timp ce se efectuau săpături la sistemul de canalizare, pe strada Măgura, din municipiul Toplița.

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente nedorite, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Oltul” al județului Harghita atrage atenția populației asupra obligativității respectării următoarelor măsuri:

• să apeleze de urgență, numărul unic 112, semnalând descoperirea de muniții neexplodate;

• să respecte regulile și măsurile stabilite pentru zonele cu risc la descoperirea de muniții neexplodate;

• să asigure securitatea locului respectiv până la sosirea personalului specializat al ISU Harghita.

De asemenea, în cazul descoperirii elementelor de muniție se interzice:

• ridicarea, transportul și introducerea munițiilor în diferite încăperi sau locuințe;

• comercializarea acestora prin agenții de colectare a deșeurilor feroase și neferoase;

• lovirea sau mișcarea munițiilor găsite în pământ sau la suprafață;

• introducerea munițiilor în foc;

• tăierea munițiilor cu fierăstrăul, scule electrice sau prin sudură;

• folosirea munițiilor pentru improvizarea diferitelor unelte;

• utilizarea pulberilor și explozivilor provenite din muniții în scopuri artizanale;

• demontarea focoaselor munițiilor sau a altor elemente componente;

• folosirea pentru joacă, de către copii, a unor muniții, cum sunt: grenadele, proiectilele și focoasele sau alte elemente ale acestora.

În zona în care sunt descoperite elemente de muniție se interzice: accesul persoanelor și animalelor; executarea de săpături manuale sau cu mijloace mecanice de către persoane neautorizate; aprinderea focului deschis; executarea unor lucrări de îmbunătățiri funciare; circulația vehiculelor.

Pentru protecția populației, în ultimele 72 de ore, au fost transmise 2 mesaje de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT, semnalând prezența animalelor periculoase (urși), în municipiul Toplița.

NU UITAȚI! Adoptarea unui comportament preventiv poate salva vieți și bunuri.

Consultați sursele oficiale de informare unde regăsiți măsurile de comportare ce trebuie adoptate înainte, pe timpul și după producerea unei situații de urgență. Accesați platforma națională de pregătire pentru situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată, gratuit, de pe AppStore și Google Play.  

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE     

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy