Activități preventive desfășurate de polițiști harghitenii în școli

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Luna octombrie se apropie de sfârșit, iar elevii se pregătesc de vacanță, dar până atunci polițiștii de la Siguranță Școlară, împreună cu polițiști de la Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, polițiști din cadrul Postului de Poliție Subcetate, precum și specialiști ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog-Harghita au organizat mai multe întâlniri cu aceștia pentru a le vorbi despre cum pot preveni anumite situații de risc sau care i-ar putea face vulnerabili.

Astfel, 23 și 24 octombrie a.c. au fost zilele de început de săptămână când trei licee, unul din localitatea Zetea, unul din municipiul Gheorgheni, unul din localitatea Subcetate, precum și 5 școli gimnaziale din mediul urban, respectiv Toplița,  Gheorgheni și Miercurea Ciuc, dar și o școală gimnazială din localitatea Rugănești au fost gazdele unor activități preventiv-educative desfășurate de polițiști și specialiști în prevenirea consumului de droguri.

Temele abordate au vizat prevenirea consumului de droguri în rândul tinerilor fiindu-le expuse consecințele acestuia din mai multe puncte de vedere, pornind de la afecțiuni fizice, psihice, marginalizare socială, familială, ajungându-se la cheltuirea unor sume mari de bani și chiar la pierderea libertății.

Totodată, în cadrul proiectului ANTI VIOLENȚA ESTE ARMA CELOR PUTERNICI  au fost desfășurate activități pentru conștientizarea riscurilor în cazul adoptării unui comportament agresiv în rândul tinerilor când se află la școală, în familie sau cu prietenii.

Bullying-ul, un fenomen amplu discutat, a fost o altă temă dezbătută cu elevii, aceștia fiind provocați să adreseze întrebări, să răspundă la întrebări și să își exprime părerile despre cum cred ei că ar putea fi prevenit acest comportament.

Cei aproximativ 700 de beneficiari au fost informați și despre interzicerea portului de obiecte periculoase dar și despre răspunderea penală a minorilor în cazul săvârșirii de infracțiuni.

În această perioadă în multe dintre unitățile de învățământ din județ se desfășoară programul Școala Altfel, iar în acest context polițiștii, prin intermediul activităților desfășurate, au implementat una dintre măsurile cuprinse în Planul Teritorial Cadru de Acțiune pentru siguranța școlară,  referitoare la prevenirea și reducerea faptelor de violență, respectiv a consumului de droguri, alcool și tutun.

Pe tot parcursul acestei săptămâni polițiștii au planificat și alte întâlniri cu elevii și cadrele didactice.

  • informații și foto furnizate de IPJ Harghita
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy