Actualizare atenționări meteo – viscol și ninsori cu transport de zăpadă

0

Articol disponibil în: Română

Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe atenționări meteo Cod galben de vijelii, viscol și perioade cu transport de zăpadă, care vizează mai multe județe ale țării, printre care și Harghita. 

 

 

ACTUALIZARE
ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Fenomene vizate și zone afectate: transport de zăpadă, viscol în Carpații Meridionali și Orientali
Interval de valabilitate: 05 februarie, ora 10:00 – 06 februarie, ora 20:00

În Carpații Meridionali și Orientali, local și temporar va mai ninge, iar vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 60…70 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 80…90 km/h. Vor fi perioade cu transport de zăpadă, viscol și vizibilitate redusă.

COD GALBEN

Fenomene vizate și zone afectate: intensificări ale vântului, perioade cu transport de zăpadă în jumătatea de sud a Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea;
Interval de valabilitate: 05 februarie, ora 10:00 – 06 februarie, ora 20:00

În jumătatea de sud a Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea vor fi intensificări temporare ale vântului, cu rafale, în general, de 50…70 km/h, astfel că vor fi perioade cu transport de zăpadă și vizibilitate redusă.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 5 – 10 februarie
Fenomene vizate: val de frig

În intervalul menționat vremea va fi rece în toate regiunile, cu temperaturi maxime preponderent negative. Va fi ger noaptea și dimineața în regiunile intracarpatice, dar pe arii mai restrânse și în restul teritoriului. Temperaturile minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -14 și -4 grade, izolat mai scăzute până spre -20…-18 grade.
Vântul va avea intensificări în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei, amplificând senzația de frig.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy