Ajánlott VR játékok PC-re

0

Articol disponibil în: Română

Melyek a legjobb VR-játékok? Vagy, hogy még tovább menjünk – melyek a legjobb Oculus Rift, Valve Index és HTC Vive játékok? Rengeteg VR-élmény van már most is, és mivel a headseteket minden eddiginél gyorsabban szállítják ki a vásárlóknak, még rengeteg új fog érkezni.

A legjobb VR-játékok közül a főbb és legjobb VR-headsetek között teszteltünk néhányat, a jótól a rosszon át a kifejezetten émelyítőig – és igyekszünk majd új, furcsa és kihívást jelentő tartalmakat keresni ehhez a feltörekvő platformhoz. Persze attól még messze vagyunk hogy egy online casino magyar nyelvű VR nyerőgépet kínáljon, de majd eljön annak is az idej. Addig is azonban most egy kicsit válogatósabbak leszünk, és kézzel válogatjuk össze a legjobb VR-játékokat és élményeket, amelyekkel az érzékeiteket kényeztethetitek.

Half-Life: ALYX

Új Half-Life játék landolt a virtuális ölünkben, és bár nem a Half-Life 3, kronológiailag a Half-Life 1 és 2 közé illeszkedik a sorozatba. Alyx Vance szerepében játszol, aki apja, Eli oldalán harcol a Combine ellen. Bár a rajongók megkérdőjelezték a döntést, hogy a játékot kizárólag VR-re fejlesztik, a Half-Life: Alyx kiadásával a Valve kétségtelenül úttörő lépést tett, és olyan játékot készített, amely bemutatja, hogy a VR mit tehet a játékélményért anélkül, hogy kompromisszumot kötne azzal, ami a Half-Life sorozatot olyan nagyszerűvé teszi.

A Half-Life Alyx egy olyan játék, amely egyszerre két igényt is kielégít: olyan dolgokkal, mint a gránátok dobálás, ajtók belökése elégedettséget nyújt, míg az utolsó szintekre jutott egy nagy adag kreativitás és a játék mechanikájának a csúcspontja és bemutatnak szinte minden fontos, új dolgot, amit a játék magával hozott.

A Half-Life: Alyx nem csak a sorozat rajongóit szolgálja ki, de azoknak is nagyon jó szórakozást nyújt, akik még az sem tudják, hogy mi a különbség a feszítővas és egy vascső között. Azt kell mondjuk, hogy az Alyx mondhatni kötelező darab mindenkinek, a VR lehetőségeit szeretné felfedezni.

Walking Dead: Saints & Sinners

A Walking Dead: Saints & Sinners szinte minden zombis játéknál közelebb hozza azt az érzést, hogy az élőhalott hordát karnyújtásnyira kell tartanod magadtól. És ezt úgy teszi, hogy szó szerint hagyja, hogy az egyik karoddal távol tartsd a zombikat, miközben a fejükre törsz egy üveget, megfordítod, majd a csorba végét átdöföd a zúzmarás koponyájukon.

A harc igazán komor, a fegyverek beleragadnak a Walkerekbe, így ki kell rángatnod azokat az ellenségeidből, vagy át kell rángatnod rajtuk. Van egy laza narratíva, amely a poszt-apokaliptikus New Orleans különböző akcióinak segítése köré épül, ami miatt folyamatosan kilépsz az élőhalottakkal fertőzött város utcáira új ellátmányokért. De az igazi vonzerőt itt a zord közelharc jelenti, amely lehetővé teszi, hogy magad keresd a bajt, és rengeteg ad hoc brutalitáshoz vezet.

Star Trek: Bridge Crew

Örökké azt mondják nekünk, hogy a Kobayashi Maru nyerhetetlen. De persze, akárcsak James T. Kirk kapitány, mi is tudjuk, hogy megvannak a képességeink ahhoz, hogy győzzünk, és a legjobb űrpilótává váljunk, akit a Föderáció valaha látott. A Star Trek: Bridge Crew lehetővé teszi számunkra, hogy ezeket az álmokat a pompás virtuális valóságban éljük át.

Először is, ragadj meg akár három barátot, akik veled együtt a Föderáció tisztjeinek szerepét veszik át, és minden egyes sorsdöntő döntéseddel meghatározzák a hajód és legénységed sorsát – ez egy olyan játék, amely egy válságban játszódik, és ebben nyújtja a legtöbbet. Te és rettenthetetlen űrbéli bandád a játék története alapján elindultok a The Trench nevű, jórészt ismeretlen szektorba, hogy felmérjétek, hogy van-e benne lehetőség egy új vulkáni anyabolygó kolonizálására.

Pedig igazi rajongók akár csak szerény intergalaktikus megbízásokat is teljesítettek volna, csak a kedvenc világukban lehessenek. A Star Trek: Bridge Crew egy olyan játék, amelyet az alapoktól kezdve VR-re építettek. A pilótafülke környezete nyugtalanítóan pontos, és nagyszerű érzés egyszerűen csak létezni ebben a világban, interakcióba lépni a hajó irányításával, és döntéseket hozni, mint a valódi űrpilóták. Ez egy olyan űrszimulátor, amelyet nem csak a Star Trek fanoknak, de mindekinek érdemes lehet kipróbálni.

Elite Dangerous

Ha csak egy játékot játszol VR-ben, akkor az legyen az Elite Dangerous: egyszerűen ez az egyik legjobb VR-játék, amit találhatsz. Méretaránya nehezen felfogható, 1:1 arányú másolatot kínál a Tejútrendszer galaxisáról. Egy olyan galaxist, amelyet betöltési idők nem rontanak, és amelyet emberi játékosok népesítenek be, saját céljaikkal, intrikáikkal, és percről percre változó küldetésekkel. Bármennyire is változatos vagy összetett az akció, a helyzeted mindig egy fix ponton van, és ez segít elfojtani a mozgásbetegség lehetőségét. A Frontier newtoni repülési modelljének kiszolgáltatva hosszabb játékmenetek során is gurulhatsz, dőlhetsz, és szerencsétlenkedhetsz (ez utóbbit gyakran megtörténik, úgy találjuk) anélkül, hogy esetleg rosszul lennél.

Ez elengedhetetlenül fontos ahhoz, hogy az Elite Dangerous hosszú távon is vonzó maradjon. A cambridge-i stúdió a VR-támogatás terén a legelőremutatóbbak közé tartozik, és ez minden egyes, a pilótafülkében eltöltött másodpercben megmutatkozik.

Lone Echo

A VR egyik legnagyobb erőssége, hogy képes a játékosokat másvilági helyzetekbe helyezni, és mégis valóságosnak érezni azokat. Példának okáért még sosem tapasztaltuk az űrutazást, de ha a Lone Echo játékmechanikájából kiindulhatunk, akkor komoly szórakozásról maradunk le. A felületekről lelökve ugrálhatsz a környezetekben, vagy a csuklódon lévő kis boostereket használhatod, hogy átrepülj a nyílt területeken.

Persze nem csak a mozgásról van szó. A Lone Echo egy elbeszélő stílusú kalandjáték, amelyben Jacket, egy szolgálati androidot alakítunk egy bányászállomás fedélzetén a Szaturnusz felett. Az egyetlen megmaradt emberrel, Oliviával dolgozol együtt, hogy a dolgok működjenek. Természetesen a dolgok balul sülnek el, így ránk marad a számtalan mechanikai hiba megjavítása egy meggyőzően súlytalan VR-űrjátékban. A Lone Echo egy jó történet, remek irányításba csomagolva, és elképzelni sem lehetne máson, mint a virtuális valóságban.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy