Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

”Aleea” urșilor dintr-o pădure a Parcului Național Călimani

Foto: captură video

 

O ursoaică cu doi pui jucăuși și alți urși pe o altă ”alee” a urșilor într-o pădure din Parcul Național Călimani, în filmări obținute de o cameră de monitorizare a faunei instalată de Romsilva.


Țara noastră  are una dintre cele mai dezvoltate populații de urs din Europa.

Urșii au habitatul în pădurile întinse și liniștite de munte și cele dese din zonele deluroase, având un teritoriu larg care include zone dense, unde își amenajează vizuina sau culcușul de iernat, unde se retrage în timpul somnului de iarnă.

Parcul National Calimani este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva. Parcul are o suprafață de 24.556 de hectare pe raza județelor Suceava, Mureș, Bistrița – Năsăud și Harghita.

Conform Planului de Management, în Zonele de Protecție Strictă și Integrală, unde intervenția umană este interzisă, sunt incluse 16.808,4 hectare, iar în Zona de Conservare Durabilă, ”tampon”, se află 7.747,3 hectare.

Credit video: Cristin Cireș, Parcul Național Călimani

dolinex


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *