Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Alegători, citiți și luați aminte!

 

Iată cum realitatea ne confirmă cele scrise zilele trecute. În ultimele intervenții publice, liderul USR-PLUS Harghita, Virag Zsolt, și candidat al Alianței USR-PLUS pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Harghita, a evocat presiuni la adresa formațiunii și a unora dintre candidați făcute de oligarhi locali și forțe politice care nu văd cu ochi buni ascensiunea USR-PLUS în județ, pe care o percep ca amenințare la politica lor depășită și epuizată electoral.

Publicația noastră este în măsură să vă prezinte și să susțină faptul că aceste lucruri sunt adevărate, printr-un caz concret. Potrivit informațiilor noastre, trebuie să aflați că s-au făcut presiuni fantastice asupra lui Barta Eniko, candidata la Consiliul Local Miercurea Ciuc din partea USR-PLUS.  Acesteia i s-ar fi cerut să demisioneze din funcția de jurist pe care o are la fabrica de bere Csiki Sor, ce aparține controversatului om de afaceri local Lenard Andras.

Solicitarea de demisie vine pe fondul implicării lui Barta Eniko alături de USR-PLUS în competiția electorală, în condițiile în care este cunoscut faptul că, Csiki Sor a pus la dispoziția lui Mezei Janos, candidatul penal al Alianței Maghiare din Transilvania pentru postul de președinte al Consiliului Judetean Harghita, panourile publicitare pe care le are în județ. Practic, cei care au avut ochi să vadă au observat că pe panourile Csiki Sor au figurat o vreme chipul și bannerul electoral al lui Mezei Janos. Cam așa se face politică în Harghita, exact pe modelul mafiot Italian. Nu ești cu noi, ești împotriva noastră. Nu ne mira acest lucru, era previzibil, mai ales că unele formațiuni precum Alianța Maghiară din Transilvania sau UDMR, legate de Budapesta, sunt obligate să facă jocurile după cum li se cântă din țara vecină. Iar USR-PLUS, care vine în Harghita cu o listă de candidați și cu nume maghiare, reprezintă un pericol pentru politicienii vechi, obișnuiți în rele. Și cum Csiki Sor este, la fel, legată de Budapesta, nu este greu să-ți dai seama de unde bate vântul.

Asta arată cam câți bani dă Budapesta pe interesul maghiarilor de aici. Important e ca politicienii servili să fie în posturi pentru a-și face jocurile murdare, chiar recurgând la amenințări de genul celei cu care s-a confruntat candidata USR-PLUS.

Așa că, alegători, citiți și luați aminte!

D:E.

 

Drept la Replică

Barta Eniko a contactat redacția noastră și a solicitat o corectare în legătură cu articolul “Alegători, citiți și luați aminte!”, publicat pe 24 septembrie.

În data de 22.09.2020, după terminarea concediului meu de odihnă, m-am dus la sediul angajatorului unde am ajuns la înțelegerea că acest contract de muncă va înceta, din motive care nu țin de persoana mea. Totodată ne-am înțeles că pe perioada preavizului de 20 de zile nu trebuie să mă prezint la locul de muncă. După preaviz voi intra în șomaj. Ne-am înțeles că ne vom despărți cu bine și fără dușmănie. 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.