Amendă de 6.000 de lei la regimul silvic aplicată de către jandarmi

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Joi, 3 octombrie, un echipaj de jandarmerie din cadrul Postului de Jandarmi Montan Lacu Roșu a depistat un bărbat ce a tăiat și transporta lemn, fără a avea asupra sa documente justificative.

Un echipaj de jandarmerie din cadrul Postului de Jandarmi Montan Lacu Roșu aflat în misiune, a depistat în apropierea comunei Valea Strâmbă, în locul numit Șipoș,județul Harghita, un bărbat ce a tăiat fără drept 6 arbori de esență rășinoase, pe care se pregătea să-i transporte cu o remorcă.

Jandarmii au procedat la legitimarea acestuia, iar în urma verificărilor a rezultat faptul că, bărbatul de 26 de ani, domiciliat în municipiul Gheorgheni nu avea asupra niciun document justificativ, iar copacii nu prezentau marcă silvică. În vederea stabilirii prejudiciului și cantității de lemn jandarmii au beneficiat de sprijinul angajaților Ocolului Silvic Particular Gheorgheni.

Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional, cu amendă în valoare de 6000 lei, iar cei 2,30 metri cubi material lemnos au fost ridicați în vederea confiscării.Sancțiunea a fost aplicată în conformitate cu art. 8, alineatul 1, lit. a și art. 19, lit b din Legea nr. 171/2010, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy