Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Amenzi în valoare de 52.000 de lei la regimul silvic, aplicate de jandarmii harghiteni în primul trimestru al anului 2023

Pe parcursul primului trimestru al anului 2023, jandarmii harghiteni au desfăşurat mai multe acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice, fie în comun, fie independent, constatând nerespectări ale legii pentru care au aplicat 26 de amenzi în valoare totală de 52.000 de lei și 25 de avertismente. Totodată, au confiscat peste 110 metri cubi material lemnos, conform Legii 171/2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Pe parcursul primului trimestru al anului, jandarmii harghiteni au executat în comun cu organele silvice un număr de 28 de misiuni. În total au fost aplicate 51 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 26 amenzi în valoare de 52.000 si 25 avertismente, conform legii 171/2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice. Faptele constate au fost în general tăierea, ruperea sau scoaterea din rădăcini a arborilor, fără drept, aprinderea focului în fondul forestier național în alte locuri decât cele special amenajate, accesul în fondul forestier cu autovehicule fără acordul proprietarului pădurii și transportul fără avize de însoțire a materialelor lemnoase sau cu avize de însoțire din care nu rezulta proveniența legală.
Odată cu constatarea faptelor a fost confiscată și o cantitate de peste 110 metri cubi de lemne. Pe timpul constatării faptelor, jandarmii au solicitat și primit sprijinul reprezentanților ocoalelor silvice competente teritorial.
Jandarmii vor continua acţiunile de prevenire şi combatere a delictelor silvice, în scopul protejării fondului silvic.

  • informații și foto  furnizate de IJJ HarghitaLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.