Amenzi și cherestea confiscată la o firmă de prelucrare a lemnului din Sândominic

0

Articol disponibil în: Magyar Română

La data de 11.8.2016, în baza unor date şi indicii obţinute anterior prin cercetările şi investigaţiile efectuate în cadrul Planului comun de acțiune „SCUTUL PĂDURII 2016”, poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita, în cooperare cu specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Brașov, au efectuat un control la o societate comercială de profil din comuna Sândominic unde, în urma inventarierii materialului lemnos din depozit și determinarea stocurilor scriptice s-a stabilit faptul că un volum de 8,56 mc cherestea de esență rășinoase este deținută fără documente de proveniență.

De asemenea, în urma controlului a fost identificat un aviz de însoțire primar care nu era înscris în registrul de evidență a intrărilor/ieșirilor de materialele lemnoase.

Astfel, s-a dispus confiscarea cherestelei menționate, în valoare de 3.954,72 de lei, precum și sancționarea contravențională a administratorului firmei, M.O. de 54 de ani, cu amendă 5.000 de lei şi a lui M.L. de 27 de ani, responsabil cu ţinerea la zi a registrului în cauză, cu amendă de 2.000 de lei în conformitate cu prevederile  Legii 171/2010.

Sursa IPJ Harghita

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy