Aproape șase mii de cărți funciare au fost eliberate, gratuit pentru proprietarii de imobile din județul Harghita

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Aproape șase mii de cărți funciare au fost eliberate, gratuit pentru proprietarii de imobile din județul Harghita prin Programul național de cadastru și carte funciară 2015-2023 (PNCCF), în anul 2018. Lucrările de cadastru general au fost finanțate din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Harghita.

În 2018, în cadrul lucrărilor de cadastru general pe sectoare cadastrale, au fost înregistrate 5.501 de imobile, reprezentând o suprafață de 2.252 de hectare din județ.

De asemenea, anul trecut OCPI Harghita a semnat contracte de finanțare cu 45 de unități administrativ-teritoriale (UAT), care au încheiat ulterior contracte de prestări servicii de cadastru general,  pentru o suprafață de 39.398 de hectare și un număr estimat de 48.702 de imobile

În prezent, din totalul de 67 de UAT-uri din județul Harghita, unul (Sâncrăieni)  este cadastrat în proporție de sută la sută, iar în alte 49 se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale.

Obiectivul principal al PNCCF este înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri și apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. PNCCF este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI – peste patru miliarde de lei, dar și din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional, în cuantum de aproximativ 312 de milioane de euro. De asemenea, în cadrul acestui proiect, altă sursă de finanțare poate fi bugetul local.

Mai multe informații referitoare la PNCCF sunt disponibile pe pagina web a Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, www.ancpi.ro.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy