Aproximativ 50 de kilometri de drum județean vor fi reabilitați prin finanțare europeană

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Miercuri, 20 decembrie la sediul Consiliului Județean Harghita a avut loc ședința extraordinară a instituției. În vederea participării în comun cu județul Covasna la Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 6 „Stimularea mobilității regionale prin conectarea infrastructurii rutiere regionale TEN-T” s-a aprobat actul adițional la acordul cadrul semnat între unitățile administrativ-teritoriale Harghita și Covasna. Proiectul are în vedere reabilitarea unei porțiuni de 48 de km, localitățile pe care le traversează acest drum în județul Harghita sunt Ulieș, Feliceni, Mărtiniș și  Ocland. Vicepreședintele consiliului județean, Barti Tihamer a menționat că proiectul a fost depus, însă sunt solicitate documente de completare pentru care a fost nevoie de convocarea ședinței extraordinare.

cj hargS-a votat și hotărârea privind rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al județului în vederea sprijinirii Școlii speciale Bilbor cu suma de 30 mii lei. Totodată, s-a aprobat și nivelul taxelor județene pentru anul fiscal 2018.

La punctul diverse, președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba a menționat că până acum instituția a achiziționat produse confecționate de Asociația Handicapaților Fizici Harghita, în acest fel contribuind la desfășurarea activității acesteia. Legislația s-a modificat, astfel că sumele destinate în acest scop vor fi virate către bugetul de stat. Președintele consiliului județean a mai spus în legătură cu lucrările de întreținere de iarnă pe drumurile din județ că au fost semnate contractele aferente zonelor Gheorgheni și Ciuc. Urmează clarificarea situației și pentru contractele din zona Odorheiu-Secuiesc.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy