PRIORITĂȚILE CONSILIULUI JUDEȚEAN PE ANUL 2018 AU ÎN PRIM PLAN TINERII

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Începând de anul următor la dispoziția consiliilor județene se va afla un fond de 17,25% din impozitul pe venit care va putea utilizat în vederea plății datoriilor mai vechi de 90 de zile, în cazul programelor de dezvoltare locală și proiectelor infrastructurale. Unitățile administrativ-teritoriale pot solicita sprijin de la Consiliul Județean Harghita accesând următorul link: http://investitii.hargitamegye.ro/note-de-fundamentare . 

2017_03_19_1_strada-pe-limba-ei-cat-timp-rezista-tinerii-fara-telefon-sau-facebook_36209Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita a afirmat că având în vedere că anul viitor este dedicat viitorului pe tărâmurile natale și tinerilor, vor fi susținute cu prioritate programele și proiectele care au ca scop prioritar motivarea acestora în a rămâne pe tărâmurile natale, crearea unui mediu prielnic pentru afaceri, crearea de locuri de muncă.

Prioritare vor fi și acele investiții care au ca scop transferarea în mod gratuit a terenurilor publice tinerilor care doresc să își întemeieze un cămin, dezvoltarea învățământului profesional, înființarea și dezvoltarea fermelor de învățământ, inițiativelor de organizare a clăcilor comunitare, sprijinirea grupurilor de pompieri voluntari, înființarea serviciilor voluntare de salvamont, gărzilor civile. Prioritare vor fi și investițiile composesoratelor cu finanțare de la guvern sau pentru asigurarea aportului propriu în cadrul proiectelor europene, sprijinirea construcțiilor realizate din lemn, realizarea Drumului Mariei, respectiv achiziționarea tranchilizantelor pentru animalele sălbatice, în scopul prevenirii daunelor cauzate de acestea.

Consiliul județean cere de la autoritățile publice locale ca acestea să-i trimită solicitările cât mai curând, astfel încât CJ să poată pregăti repartizările, în urma căreia autoritățile publice locale să poată include sumele respective în bugetul local, dacă președintele statului promulgă legea bugetului de stat pe anul 2018.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy