Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Arborarea drapelului național pe Vârful Pietricelul Călimanului

23131688_1371060276354708_1152194735283868608_n

Marți, 31 octombrie 2017, cu ocazia sărbătoririi Zilei Armatei României și Zilei Vânătorilor de Munte, militarii Batalionului 17 Vânători de Munte „Dragoş VODĂ” au arborat drapelul naţional și steagul de identificare al batalionului pe unul dintre cele mai înalte creste din Masivul Călimani, Vârful Pietricelul Călimanului – 1993 m altitudine. Militarii au executat un marş pe jos, pe o distanţă de aproximativ 30 de km, pe un traseul cu dificultate medie şi care a presupus parcurgerea unor porţiuni de teren cu multiple obstacole naturale, între care și prima zăpadă a iernii 2017.
Obiectivul major a fost antrenarea forţelor pentru deplasarea în condiţii specifice vânătorilor de munte şi respectarea procedurilor de organizare, conducere şi executare a marşului.
La finalul deplasării, comandantul batalionului, locotenentul colonel Iuliu – Ilie Cristian ARSENE, a apreciat spiritul de camaraderie de care au dat dovadă militarii și efortul depus de aceștia pentru arborarea drapelul naţional la cele mai mari înălţimi, reușita misiunii bazându-se pe coeziune și îmbinarea benefică a experienţei celor mai vechi în trupele de vânători de munte, cu dorinţa celor mai tineri de a fi mai buni.

Foto și text: Marius SFÂRLEA
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.