Arbori căzuți pe calea ferată și localități lăsate fără energie electrică de vânt

0

Articol disponibil în: Română

Vântul puternic care a suflat duminică prin Harghita a lăsat mai multe localități fără curent electric și a doborât arbori pe liniile ferate. 

Localitățile Sândominic, Tomești, Ineu, Dănești, Cârța și Mădăraș au rămas ieri fără curent. În total,  3464 consumatori au afectați, șase posturi de transformare și 21 linii de medie tensiune. La scurt timp după remedierea defecțiunilor de către echipele de la Electrica, a fost anunțată din nou o pană de curent în localitatea Tușnad, unde au fost afectați un număr de 702 utilizatori și opt posturi de transformare. De asemenea, probleme cu alimentarea cu energie electrică au existat și în localitățile Borsec și Corbu, și parțial Ciceu, Siculeni, Racu, Văcărești, Mihăileni, Livezi, Nădejdea. Însă, potrivit unei informări Electrica, de la ora 20:00, toate localitățile afectate au fost realimentate cu energie electrică.

Tot ieri, la ora amiezii pe calea ferată între Băile Tușnad și Bixad s-a circulat cu locomotive diesel, până la rezolvarea probleme apărute la alimentarea liniilor de înaltă tensiune. Spre seară, calea ferată dintre localitățile Băile Tușnad și Bixad a fost blocată, în județul Harghita, de copaci căzuți atât pe calea ferată, cât și pe firele de înaltă tensiune. Echipajele CFR au acționat cu două drezine pentru deblocare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy