Arsuri de gradele III şi IV și pierderi de circa 8000 de lei, din cauza neglijenței

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Doi lucrători forestieri au suferit arsuri, în urma unui incendiu

În această dimineaţă, în jurul orei 6:00, prin dispeceratul integrat ISU-SAJ Harghita a fost solicitată intervenţia pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un vagon auto de dormit, în zona Pârâului Lomaş, municipiul Topliţa. La faţa locului s-au deplasat două echipaje (8 subofiţeri) din cadrul Gărzii de intervenţie nr. 2 Topliţa, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD.

În momentul producerii incendiului, în vagonul de dormit se aflau două persoane – muncitori la o societate de exploatare forestieră, care au suferit arsuri de gradele III şi IV în zona feţei, membrelor superioare şi inferioare. Victimele, în vârstă de 51, respectiv 54 de ani, au reuşit să se autoevacueze şi s-au deplasat la Mănăstirea Gura Izvorului, aflată la o distanţă de circa 5 km faţă de locul producerii evenimentului, de unde au fost preluate de echipajele SMURD şi SAJ şi transportate la Spitalul Municipal Topliţa.

La sosirea echipajului de intervenţie la locul incendiului, ardea vagonul de dormit, cu pericol de propagare la pădurea învecinată. S-au luat măsuri de localizare şi stingere a incediului, acesta fiind lichidat la ora 08:15. Alimentarea autospecialei s-a realizat din pârâul Lomaş, cu ajutorul motopompei transportabile.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic produs de o sobă fără acumulare de căldură, ce a dus la aprinderea lemnului din apropiere, ca urmare a amplasării necorespunzătoare a sistemului de încălzire faţă de materialele combustibile. În urma incendiului, a ars vagonul auto de dormit, în proporţie de 90%, pierderile materiale fiind evaluate la circa 8.000 lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy