Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria” – filiala Harghita, punct de vede cu privire la situația cimitirului din Valea Uzului

Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria” – filiala Harghita urmărește cu îngrijorare modul în care diverși actori publici încearcă să capitalizeze politic o decizie de instanță care privea un act administrativ emis în cazul cimitirului din Valea Uzului. Declarațiile publice ulterioare ale unor persoane publice, dar și efectul acestora în mediul online, amplificat artificial în direcția susținerii unor interese politice, nu au nici o legătură cu ideea de echilibru, toleranță și respect a memoriei celor căzuți în luptă în războaiele mondiale, indiferent de uniforma pe care au purtat-o la acel moment.

Retorica din spațiul public care a luat naștere în acest context, dar și acțiunile care o însoțesc, nu sunt de natură să contribuie la o abordare echilibrată a situației menționate, ci dimpotrivă, de a crea un spațiu de tensiune și teamă care să fie utilizat, la momentul oportun, de forțe neprietene României, dar și de a genera reacții din toate părțile, ale căror evoluții pot fi incerte.

Este greu de crezut că în secolul XXI cineva își poate imagina o acțiune de demolare a crucilor militarilor români din cimitirul din Valea Uzului, fiindcă o astfel de inițiativă este, în primul rând, împotriva principiilor creștinismului, dar și a spiritului tuturor locuitorilor acestei țări, indiferent de etnie, origine socială, orientare politică etc., spirit caracterizat de toleranță, acceptare și iubire de aproape. A vorbi despre așa ceva nu face altceva decât să reaprindă retorici uitate, care nu vor servi binelui general și liniștii acestei țări și îi plasează pe aceștia în afara registrului responsabilității.

Filiala Harghita a Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria”  lansează un apel către toate forțele implicate la rațiune și calm, echilibru și o abordare care să evite acutizarea intenționată a unei situații care nu aduce beneficii nimănui, decât unor forțe care nu doresc liniștea, ci dimpotrivă tensiunea și dezbinarea.

Să lăsăm sufletele celor căzuți să se odihnească în liniște și pace!

 

Președintele filialei Harghita a Asociației Naționale Cultul Eroilor “Regina Maria”

Colonel (r.) Dăbău Claudiu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.