Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Astăzi este Ziua Mondială a Rinichiului

ZR

 În fiecare an, în cea de-a doua zi de joi a lunii martie este marcată  Ziua Mondială a Rinichiului, prin care se urmărește conștientizarea importanței sănătății rinichilor și reducerea frecvenței și impactului afecțiunilor renale.

Anul acesta, Ziua mondială a rinichiului se desfășoară sub sloganul ”Stil de viață sănătos pentru rinichi sănătoși”, axându-se pe legătura dintre boala de rinichi și obezitate, aceasta din urmă fiind un important factor de risc pentru apariția afecțiunilor renale. Potrivit http://www.srnefro.ro, statisticile arată că în 2016, peste 600 de milioane de persoane sufereau de obezitate. Printre previziunile prezentate pe site-ul internațional al evenimentului, http://www.worldkidneyday.org, se arată că, până în anul 2025, obezitatea va afecta 18% dintre bărbați și 21% dintre femei, pe plan mondial. Printre măsurile de prevenție, se numără exercițiile fizice și alimentația corectă, menționează Agerpres.

În fiecare an, sunt organizate numeroase evenimente locale și naționale, susținute de către organizații de caritate, instituții de sănătate, precum și de persoane fizice, pentru a atrage atenția opiniei publice asupra importanței sănătății rinichilor.

Istoria Zilei Mondiale a Rinichiului a început în 2006 și în fiecare an se desfășoară o campanie de informare axată pe o temă. Această zi a pornit ca o inițiativă comună a Societății Internaționale de Nefrologie și a Federației Internaționale a Fundațiilor Rinichiului. Ea reprezintă un prilej pentru a fi subliniate problemele cu care se confruntă pacienții cu boli de rinichi din întreaga lume și își propune să aducă în atenția publicului larg, a medicilor și autorităților, informații utile pentru a înțelege cum ne putem feri de bolile rinichiului. Deși frecvente și periculoase, aceste boli pot fi tratate eficient dacă sunt descoperite din timp.

Sursa: ZPN
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.