ATENȚIE! Au început atacurile animalelor sălbatice în Harghita

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Primele atacuri de animale sălbatice din anul 2017, înregistrate la Agenţia de Protecţia Mediului Harghita, au fost produse de un urs şi mai mulţi lupi, în trei localităţi ale judeţului.
Potrivit datelor furnizate AGERPRES de directorul APM Harghita, Domokos Laszlo, un urs a intrat într-o stupină din comuna Vârşag şi a distrus mai mulţi stupi, iar la Lăzarea şi Şimoneşti mai mulţi lupi au atacat şi au ucis câteva oi.
Este de așteptat ca numărul atacurilor să crească în primăvară, când sunt scoase oile sau vitele la păşunat, iar sălbăticiunile se află în căutare de hrană, după iarna destul de grea.
Datele statistice arată că anul trecut au fost înregistrate la APM Harghita 176 de cazuri de atacuri ale animalelor sălbatice, în 124 de cazuri fiind vorba despre urşi, restul fiind produse de lupi, mistreţi sau alte animale.
În urma acestor atacuri au fost ucise zeci de animale domestice, s-au produs pagube la culturi agricole sau în stupine.
Anul trecut, în Harghita, şase persoane au ajuns la spital după ce au fost atacate de urşi, printre acestea numărându-se şi o fetiţă de 12 ani.

Sursa radiomures.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy